Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρχείο ΕΜΥ: Η Μήδεια ήταν μία από τις εντονότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων 40 ετών

Αρχείο ΕΜΥ: Η Μήδεια ήταν μία από τις εντονότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων 40 ετών

Η συνολική διάρκεια των χιονοπτώσεων ήταν οι 36 ώρες στην Αττική, με τις μεγάλες εντάσεις να καταγράφονται στο κέντρο της Αθήνας επί 24 ώρες.

Σε μία από τις εντονότερες των τελευταίων 40 ετών κατατάσσεται η χιονόπτωση που έπληξε τη χώρα τις προηγούμενες ημέρες, όπως προκύπτει από τα ιστορικά στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, που συμμετείχε στις συσκέψεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η συνολική διάρκεια των χιονοπτώσεων ήταν οι 36 ώρες στην Αττική, με τις μεγάλες εντάσεις να καταγράφονται στο κέντρο της Αθήνας επί 24 ώρες και να συνοδεύονται από ύψος χιονιού περίπου 20-25 εκατοστά. Οι χιονοπτώσεις ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας, 15 Φεβρουαρίου, στις 5 το πρωί, κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Αττικής. Στη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας, οι χιονοπτώσεις επεκτάθηκαν στα υπόλοιπα βόρεια τμήματα του νομού και αργότερα και στα ανατολικά. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας συνεχίστηκαν και στο κέντρο της πόλης της Αθήνας. Οι χιονοπτώσεις ήταν πυκνές καθ’ όλη τη διάρκεια της Τρίτης, 16 Φεβρουαρίου με πολύ μεγάλες εντάσεις σε όλον τον νομό, ενώ επηρέασαν το κέντρο της πόλης της Αθήνας για 24 ώρες.

Από την πλευρά της η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στις 11 Φεβρουαρίου το οποίο επικαιροποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου, συμμετείχε σε συσκέψεις της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας και προχώρησε στην ενεργοποίηση εκτάκτων μετρήσεων/ραδιοβολίσεων και προσωπικού.

Καλλιάνος: Η «Μήδεια» είναι ο ιστορικότερος χιονιάς των τελευταίων 15 ετών

Την ίδια ώρα ο μετεωρολόγος  Γιάννης Καλλιάνος έκανε έναν απολογισμό του τελευταίου 48ωρου, κατά τη διάρκεια του οποίου τα χιόνια κάλυψαν σχεδόν κάθε γωνιά της Ελλάδας.

«Μετά το πέρας αυτού του χιονιά, θα ήθελα να σημειώσω λίγα πράγματα: Πράγματι, το ψύχος που επισκέφτηκε την Ελλάδα ήταν “τέρας” όπως είχα πει μια εβδομάδα πριν, όχι μόνο γιατί χιόνισε σχεδόν σε όλη τη χώρα αλλά και γιατί οι ελάχιστες θερμοκρασίες όλες αυτές τις ημέρες ήταν ακραίες. Για παράδειγμα, 2 μέρες τώρα, γύρω από τη Φλώρινα, ο υδράργυρος κατρακύλησε στους -25°C! Πράγματι, ο χιονιάς αυτός μπαίνει πλέον στο πάνθεον των ιστορικότερων χιονιάδων για την Αττική (και όχι μόνο). Σίγουρα είναι ο ιστορικότερος των τελευταίων 15 ετών και ένας από τους ιστορικότερους των τελευταίων 35 ετών!Πράγματι, χιόνισε μέχρι και τα παραθαλάσσια της Αττικής, όπως σας είχα ενημερώσει εδώ και αρκετές μέρες και μάλιστα και με εντυπωσιακές χιονοστρώσεις δίπλα στις βάρκες…».

Καλό μεσημέρι από την «αλπική» Άνω Γλυφάδα. Σήμερα, την επομένη της κακοκαιρίας, ο ήλιος λάμπει και η θερμοκρασία…

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Καλλιάνος – Giannis Kallianos στις Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024