Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Το Βερολίνο παρατείνει την απαγόρευση εισόδου από περιοχές μετάλλαξης

Κοροναϊός : Το Βερολίνο παρατείνει την απαγόρευση εισόδου από περιοχές μετάλλαξης

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν έστειλε σχετική πρόταση στα άλλα μέλη της κυβέρνησης

Οι αυστηροί κανόνες εισόδου στη γερμανική επικράτεια από τις λεγόμενες «περιοχές των παραλλαγών του κοροναϊού» πρόκειται να παραταθούν τουλάχιστον έως τις αρχές Μαρτίου. Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν έστειλε σχετική πρόταση στα άλλα μέλη της κυβέρνησης τη Δευτέρα το βράδυ, όπως γράφει το «Spiegel».

Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός αναφέρει συγκεκριμένα στην επιστολή του ότι «ο περιορισμός της εισόδου στη Γερμανία είναι απαραίτητος για 14 ακόμη ημέρες. Ο αριθμός των κρουσμάτων κοροναϊού στη Γερμανία μειώνονται μεν ελαφρώς, ωστόσο, η δύσκολα επιτευχθείσα πρόοδος των τελευταίων εβδομάδων δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο από μια ανεξέλεγκτη εξάπλωση των παραλλαγών του κοροναϊού στη Γερμανία».

Επομένως, επιβάλλεται ο περιορισμός της εισόδου μετακινουμένων από περιοχές των παραλλαγών του».

Οι αυστηροί κανόνες εισόδου αφορούν κυρίως στη Μεγάλη Βρετανία, τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία. Εκεί εντοπίστηκαν μεταλλάξεις, οι οποίες θεωρείται ότι είναι πιο μεταδοτικές από τις προηγούμενες γνωστές μορφές. Ωστόσο, οι κανόνες ισχύουν επίσης για την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Τσεχία και τμήματα της Αυστρίας, καθώς οι μεταλλάξεις εξαπλώθηκαν γρήγορα στις χώρες αυτές.

Λόγω της εξάπλωσης στο Τιρόλο και στην Τσεχία, η Γερμανία εφαρμόζει αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους με τις δύο γειτονικές χώρες από το Σαββατοκύριακο.

Οι κανόνες περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, την απαγόρευση σε αεροπορικές εταιρείες να μεταφέρουν στην Γερμανία επιβάτες οι οποίοι προέρχονται από τις χώρες αυτές. Εξαιρέσεις ισχύουν επί του παρόντος μόνο για Γερμανούς πολίτες, όσα άτομα έχουν δικαίωμα παραμονής στη χώρα και για επιβάτες οι οποίοι διέρχονται (transit) από αυτήν.

Όλοι όσοι εισέρχονται στην Γερμανία πρέπει να επιδεικνύουν πρόσφατο διαγνωστικό τεστ, να εγγραφούν σε μια βάση δεδομένων εισόδου και να μπαίνουν σε καραντίνα. Η αρχική ισχύς της απαγόρευσης εισόδου ξεκίνησε με απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στις αρχές Φεβρουαρίου, αλλά λήγει την Τετάρτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024