Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ορόσημο παραγωγής για την Toyota στις ΗΠΑ

Ορόσημο παραγωγής για την Toyota στις ΗΠΑ

Η ιαπωνική φίρμα συμπλήρωσε 30 εκατομμύρια μονάδες παραγωγής σε αμερικανικό έδαφος όπου δραστηριοποιείται σε επίπεδο κατασκευής από το 1986.

Η Toyota προσθέτει στο παλμαρέ της ένα ακόμα ορόσημο, γιορτάζοντας την παραγωγή του 30ού εκατομμυριοστού αυτοκινήτου της το οποίο βγήκε από το εργοστάσιο της Indiana με κάθε επισημότητα.

Το αυτοκίνητο ορόσημο ήταν το minivan Sienna ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αν και η Toyota δραστηριοποιείται εμπορικά στην αγορά των ΗΠΑ για πάνω από μια εξηκονταετία, η διαδικασία παραγωγής οχημάτων σε αμερικανικό έδαφος ξεκίνησε το 1986 οπότε και η ιαπωνική φίρμα εγκαινίασε το πρώτο της εργοστάσιο και αφού προηγουμένως είχε συμπληρώσει ένα εκατομμύριο πωλήσεων σε ετήσια βάση.

Για την ιστορία, το πρώτο εργοστάσιο της Toyota στις ΗΠΑ ήταν κοινοπραξία με την General Motors ενώ κατά αναμενόμενο τρόπο το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε σε αμερικανικό έδαφος ήταν μια λευκή Toyota Corolla FX16 η οποία βγήκε από τις γραμμές παραγωγής της συγκεκριμένης βιομηχανικής μονάδας στις 7 Οκτωβρίου 1986.

Πλέον ο όμιλος Toyota διαθέτει 10 εργοστάσια στις ΗΠΑ και συνολικά 14 στην Βόρεια Αμερική επενδύοντας συνεχώς για την περαιτέρω ανάπτυξή τους. Ενδεικτικό είναι ότι από το 2017 έχει επενδύσει περισσότερα από 13 δισεκατομμύρια δολάρια στις βιομηχανικές της μονάδες στις ΗΠΑ συμβάλλοντας στη δημιουργία 6.500 θέσεων εργασίας.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024