Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ολυμπιακός είχε ξεχάσει τι θα πει ήττα σε «αιώνιο» ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός είχε ξεχάσει τι θα πει ήττα σε «αιώνιο» ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός, ο Σκωτσέζος ρέφερι και το VAR έβαλαν τέλος σε ένα εντυπωσιακό σερί του Ολυμπιακού κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο που κρατούσε πάνω από 3 χρόνια.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2-1 από τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Λεωφόρου, παρότι κυριάρχησε στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και παρότι ο Σκωτσέζος ρέφερι και το VAR έκλεισαν τα μάτια σε δυο καταφανέστατα πέναλτι υπέρ των ερυθρόλευκων.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς «πάτησε» τον αιώνιο αντίπαλο της, όμως οι πράσινοι άντεξαν και με τη βοήθεια του Μπόμπι Μάντεν και του Μπρούνο Εστέβες που ήταν στο VAR πήραν τη νίκη και έβαλαν τέλος στο μεγαλύτερο σερί εδώ και… μισό αιώνα.

Οι Πειραιώτες είχαν ξεχάσει τι θα πει ήττα από τον «αιώνιο» αντίπαλο τους εδώ και 3,5 χρόνια περίπου, αφού στα τελευταία 8 ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είχαν 4 νίκες και 4 ισοπαλίες. Η τελευταία ήττα του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό ήταν πίσω στο φθινόπωρο του 2017 (28 Οκτωβρίου), όταν είχε κερδίσει στη Λεωφόρο με 1-0 χάρη σε τέρμα του Βιγιαφάνες. Η κατακόρυφη πτώση του τριφυλλιού τα τελευταία χρόνια και η συνεχής γιγάντωση του Ολυμπιακού μεγάλωσε τη δυναμικότητα ανάμεσα στις δυο ομάδες.

Έκτοτε ο Ολυμπιακός δημιούργησε ένα εντυπωσιακό σερί απέναντι στους πράσινους εντός και εκτός έδρας έχοντας αήττητο 8 παιχνιδιών. Η αρχή έγινε στο Καραϊσκάκη τη σεζόν 2017-18, όπου οι δυο «αιώνιοι» ήρθαν ισόπαλοι με 1-1, ενώ και την επόμενη χρονιά στο ίδιο γήπεδο, το μεταξύ τους ματς είχε το ίδιο σκορ. Τη σεζόν 2018-19 στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ματς κόντρα στο τριφύλλι, επικράτησε με 3-0 άνευ αγώνος, μετά το «ντου» των οπαδών του Παναθηναϊκού.

Πέρσι οι δυο ομάδες συναντήθηκαν συνολικά τέσσερις φορές μαζί με τα play off, με τον Ολυμπιακό να έχει δυο νίκες στο Καραϊσκάκη και δυο ισοπαλίες στο ΟΑΚΑ. Χρονικά πρώτο ματς της περασμένης σεζόν ήταν το 1-1 στο ΟΑΚΑ με τα γκολ των Γκερέρο και Μολό, ενώ ακολούθησε η νίκη του Ολυμπιακού με 1-0 στο φαληρικό γήπεδο με σκόρερ τον Ελ Αραμπί.

Στη συνέχεια οι δυο αιώνιοι συναντήθηκαν στα play off, όπου ο Ολυμπιακός στο πρώτο μεταξύ τους ματς φιλοδώρησε με τρία τέρματα το τριφύλλι (Ελ Αραμπί, Γκιγιέρμε, Καφού), «κλειδώνοντας» την κατάκτηση του τίτλου, ενώ στο αδιάφορο ματς του δεύτερου γύρου στο ΟΑΚΑ οι δυο ομάδες ήρθαν ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Τέλος τον περασμένο Νοέμβρη για το φετινό πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 στο Καραϊσκάκη για να συμπληρώσει οκτώ αγώνες χωρίς ήττα από τον Παναθηναϊκό. Ένα σερί που «έσπασε» σήμερα στη Λεωφόρο. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό είναι το μεγαλύτερο σερί που «τρέχει» στον τελευταίο… μισό αιώνα σε όλες τις διοργανώσεις. Κάτι τέτοιο στο πρωτάθλημα, είχε να συμβεί 36 χρόνια, όταν από το 1980 ως το 1985 ο Ολυμπιακός δεν είχε χάσει σε 11 διαδοχικά ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά το εντυπωσιακό σερί του Ολυμπιακού: 

2017-18: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1
2018-19: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1
2018-19: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-3 α.α.
2019-20: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1
2019-20: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0
2019-20: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-0
2019-20: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-0

Sports in

LIVE: Μπάγερν – Άρσεναλ

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν - Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024