Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαρακίρι στο Αλκαζάρ για την Λάρισα, απίθανη απόδραση για την ΑΕΚ (2-4)

Χαρακίρι στο Αλκαζάρ για την Λάρισα, απίθανη απόδραση για την ΑΕΚ (2-4)

Στο ματς της σεζόν (πιθανώς) στο Αλκαζάρ, η ΑΕΚ έφυγε με απίστευτο διπλό με τον Αθανασιάδη να πιάνει πέναλτι του Μουκαντζό στο 96′ για το 3-3 και τον Σιμάνσκι στην κόντρα να κάνει το 4-2 για την Ένωση που ανέβηκε και πάλι στη δεύτερη θέση.

Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της φετινής σεζόν στη Super League, ΑΕΛ και ΑΕΚ έδωσαν μία μοναδική παράσταση στο Αλκαζάρ όπου βρήκε νικήτρια την Ένωση σε ένα απίθανο φινάλε. Οι «βυσσινί» επέστρεψαν από το 0-2 του πρώτου μέρους, ο Αλμπάνης φάνηκε να δίνει τη νίκη στην ομάδα του στο 90′ αλλά η Λάρισα κέρδισε πέναλτι με τον Αθανασιάδη να λέει «όχι» στον Μουκαντζό και στην κόντρα ο Σιμάνσκι να γράφει το 4-2. Έπος!

Ένα αποτέλεσμα που φέρνει την ΑΕΚ στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και τους 43 βαθμούς μαζί με Άρη και ΠΑΟΚ ενώ καταδικάζει τη Λάρισα η οποία μένει ουραγός με εννιά βαθμούς αλλά και δύο ματς λιγότερα.

Με όλα του τα όπλα ο Χιμένεθ

Με φουλ επίθεση ξεκίνησε η ΑΕΚ στο ματς αφού για πρώτη φορά επί Μανόλο Χιμένεθ τόσο ο Ανσαριφάρντ όσο και ο Ολιβέιρα πήραν θέση μαζί στην κορυφή της επίθεσης και σε διάταξη 4-4-2. Ο Γκαρσία ήταν στο δεξί άκρο και ο Τάνκοβιτς στο αριστερό με τον Μάνταλο σε ρόλο οκταριού έχοντας δίπλα του τον Σιμάνσκι.

Από την άλλη, η ΑΕΛ παρατάχθηκε με επτά νέα πρόσωπα εκ των οποίων οι τέσσερις πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους. Ο Φέστα επέλεξε ένα σχηματισμό με 3-5-1 ουσιαστικά ώστε να μπορέσει να κρατήσει το μηδέν.

Ολιβέιρα Χ2

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη αφού μετά από ένα πρώτο δεκάλπετο όπου οι δύο ομάδες δημιούργησαν κάποιες υποψίες απειλών προς τα αντίπαλα καρέ, η Ένωση βρήκε το γκολ. Στο 11’ ο Μαξιμένκο έκανε λάθος γύρισμα προς τον Μπάγιτς ο οποίος ανέτρεψε τον Ολιβέιρα. Τρία λεπτά αργότερα κι αφού υπήρξε και έλεγχος από το VAR, ο Πορτογάλος το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0 των «κιτρινόμαυρων».

Στα επόμενα λεπτά μετά το γκολ η ΑΕΚ πίεσε κερδίζοντας κυρίως κάποια κόρνερ αλλά μετά το εικοσάλεπτο η ΑΕΛ άρχισε να κερδίζει μέτρα. Ευκαιρία όμως δεν μπορούσε να κάνει με μία κεφαλιά του Ακούνια στο 37’ να είναι η καλύτερη στιγμή της.

Από την άλλη η ΑΕΚ είχε κάποιες καλές συνεργασίες αλλά τα χαλούσε στην τελική προσπάθεια. Δύο λεπτά πριν το τέλος του 45λεπτου, ο Δικέφαλος έφτασε και σε δεύτερο γκολ. Ο Γκαρσία με εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Ολιβέιρα που με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 της ομάδας του που φαινόταν να κλειδώνει τη νίκη.

Ηρεμία πριν την καταιγίδα

Χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο και στο 48’ η ΑΕΚ έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ. Τάνκοβιτς, Καρίμ και Ολιβέιρα συνεργάστηκαν με τον Γκαρσία να πιάνει το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Στο 54’ ο Μπακάκης βγήκε λόγω τραυματισμού και μπήκε στη θέση του ο Νταντσένκο.

Το ματς κυλούσε ήρεμα με την ΑΕΛ να προσπαθεί αλλά να μην μπορεί και την ΑΕΚ να δείχνει να κρατά μια άνετη νίκη και να κερδίζει την ηρεμία της. Όλα αυτά μέχρι το 70ο λεπτό όπου ουσιαστικά είδαμε ένα άλλο ματς.

Τούμπα μέσα σε δέκα λεπτά

Από λάθος του Λάτσι η ΑΕΛ μπήκε ξανά στο ματς με τον Νικολιά να μειώνει σε 1-2 στο 70΄και να πληγώνει την ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι γηπεδούχοι που άρχισαν να το πιστεύουν όλο και πιο πολύ έφτασαν και στην ισοφάριση. Με τη συμπλήρωση 80 λεπτών, από νέα αδράνεια του Λάτσι, ο Ακούνια με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Ροντέο στο φινάλε με… ήρωες Αλμπάνη και Αθανασιάδη

Η ΑΕΚ δεν είχε πει την τελευταία της λέξης όμως και ακριβώς στο 90′ «χτύπησε» ξανά. Ο Αλμπάνης είδε την μπάλα να του στρώνεται, έπιασε το σουτ και έκανε το 3-2 με εκμεταλλευόμενος και την κόντρα που ξεγέλασε τον Μπάγιτς. Κι αν κάποιος νόμιζε ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει, έκανε λάθος.

Με τη συμπλήρωση τριών λεπτών στις καθυστερήσεις, η ΑΕΛ κέρδισε ένα φάουλ στο κέντρο και επιχείρησε γέμισμα στην περιοχή της ΑΕΚ. Ο Γκαρσία μέσα στην αναμπουμπούλα έκανε χέρι, ο Γκορτσίλας είδε και το βίντεο και υπέδειξε πέναλτι για τη Λάρισα. Ο Μουκάντζο το εκτέλεσε, ο Αθανασιάδης όμως το απέκρουσε και σαν να μην έφτανε αυτό η Ένωση έφυγε και στην κόντρα με τον Γκαρσία να βρίσκει ανοιχτή την αντίπαλη άμυνα και να σερβίρει στον Σιμάνσκι που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 4-2 για την ΑΕΚ.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024