Για τα φαινόμενα αντιεπαγγελματικών συμπεριφορών και σεξουαλικής κακοποίησης που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μίλησε ο πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας μιλώντας στο «Πάμε Δανάη!».

Ο κ. Μπιμπίλας αναφέρθηκε στις καταγγελίες που έχουν βγει στη δημοσιότητα, τονίζοντας ότι δεν είναι οι μόνες που ακούγονται στον καλλιτεχνικό χώρο, ωστόσο τόνισε πως θα πρέπει οι ηθοποιοί που έχουν πέσει θύματα, να μιλήσουν στο ΣΕΗ και να πάρουν οι καταγγελίες τους τη νομική οδό.

«Όλες οι καταγγελίες που ακούγονται στην τηλεόραση, δεν έχουν έρθει όλες στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών» σημείωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας, προσθέτοντας ότι το ΣΕΗ παρέχει νομικές συμβουλές στα μέλη του, ενώ σε λίγο θα προσφέρει και ψυχολογική βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται. «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα ανθρώπων που θα μπορούν να βοηθήσουν όλους αυτούς που καταγγέλουν τέτοιες συμπεριφορές» υπογράμμισε.

Επίσης, αναφέρθηκε στην πίεση που ασκούν τα ΜΜΕ για την άμεση αποκάλυψη ονομάτων θυτών και θυμάτων, εξηγώντας πως αυτή η καθυστέρηση δεν σημαίνει και τη συγκάλυψη των καταγγελιών. «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εκπομπές και sites βιάζονται πολύ για κάτι που έχει νόμιμες και τυπικές διαδικασίες» εξήγησε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΗ, υποστήριξε ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν νοιάστηκαν για την πείνα των ηθοποιών, που κάποιοι από αυτούς περιορίζονται στα 534 ευρώ που δίνει το κράτος, σημειώνοντας πως τα λαμβάνουν μόνο όσοι είναι γραμμένοι στο Μητρώο Ηθοποιών. «Δεν είναι όλοι οι ηθοποιοί εργένηδες να μπορούν να ζήσουν με 534 ευρώ. Και αυτούς τους στηρίζει το ΣΕΗ» πρόσθεσε, ενώ σημείωσε πως το Σωματείο «μεγαλώνει» και πλέον μπορεί να ασκήσει πιέσεις για συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ένσημα στις πρόβες κ.α.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο