Για το θέμα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες με τις μαζικές καταγγελίες για περιστατικά βίας και σεξουαλικών παρενοχλήσεων στον καλλιτεχνικό χώρο μίλησε ο Σπύρος Μπιμπίλας το πρωί της Δευτέρας στο Happy Day.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι τον παίρνουν συνεχώς τηλέφωνο κλαίγοντας για καταγγελίες, τις οποίες ωστόσο φοβούνται να τις επισημοποιήσουν.

«Μέσα στον καιρό των μνημονίων έγιναν αυτές οι απαράδεκτες ενέργειες κυρίως. Υπήρχε μια ανασφάλεια στον χώρο μας, είχε απαξιωθεί το επάγγελμά μας. Οι άνθρωποι δούλευαν με πάρα πολύ λίγα λεφτά. Υπήρχαν πάρα πολλοί νέοι ηθοποιοί και προσπαθούσαν να ανέβουν. Η προσφορά μεγάλη. Άρα κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν το όνειρο και την πληθώρα των πολλών επιλογών. Αυτές τις μέρες νιώθω μια δυστυχία να έχει έρθει στη ζωή μου. Δε μπορώ να ακούω πια γοερά κλάματα ανθρώπων που με παίρνουν στο τηλέφωνο να με συμβουλευτούν.

Κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους δεν τολμάνε, παρότι κλαίνε στο τηλέφωνο, να έρθουν στον σωματείο. Εγώ τους παρακαλώ να έρθουν σε εμάς ή να πάνε σε έναν δικηγόρο και να ακολουθηθεί μια διαδικασία. Αν λες σε κάποιον ένα πολύ σκληρό πράγμα και μετά λες δε μπορώ να το υπογράψω ή δε θέλω να το πω, είναι σαν να μην έγινε. Φοβούνται ότι θα διαπομπευτούν. Είναι πολύ περίπλοκο αυτό που συμβαίνει» εξήγησε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο