Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Θα ζητήσω από τον υπ. Υγείας να κηρύξει γενικό λοκντάουν» - SOS από γνωστό καθηγητή της Ιταλίας

«Θα ζητήσω από τον υπ. Υγείας να κηρύξει γενικό λοκντάουν» – SOS από γνωστό καθηγητή της Ιταλίας

Ο Ιταλός καθηγητής προληπτικής ιατρικής εκτιμά, επίσης, ότι «πρέπει να ενισχυθεί η διαδικασία εμβολιασμού και ιχνηλάτησης των επαφών»

«Θα ζητήσω από τον Ιταλό υπουργό Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα να κηρύξει σε γενικό λοκντάουν όλη την Ιταλία», δήλωσε σήμερα ο σύμβουλός του, καθηγητής Βάλτερ Ριτσιάρντι. «Επείγει να αλλάξουμε στρατηγική για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Χρειάζεται ένα γενικό, πανιταλικό λοκντάουν συγκεκριμένης διάρκειας, που να συμπεριλαμβάνει και το κλείσιμο των σχολείων», πρόσθεσε ο Ριστιάρντι.

Ο Ιταλός καθηγητής προληπτικής ιατρικής εκτιμά, επίσης, ότι «πρέπει να ενισχυθεί η διαδικασία εμβολιασμού και ιχνηλάτησης των επαφών». Τάσσεται, δε, και κατά της επαναλειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων, διότι «αυτή την στιγμή δεν μπορούν να ξανανοίξουμε τομείς και δραστηριότητες που προκαλούν συνωστισμό».

Οι τελικές αποφάσεις, πάντως, θα πρέπει να ληφθούν από τον υπουργό Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα και τον νέο πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι. Οι οποίοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη, πάντως, και το ότι τρία από τα συνολικά έξι κόμματα που μετέχουν στην νέα κυβέρνησή (η Λέγκα, η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι και η Ζωντανή Ιταλία του Ματέο Ρέντσι) ζητούν να συνδυαστεί η προστασία της ασφάλειας των πολιτών, με την στήριξη των παραγωγικών δραστηριοτήτων της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024