Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Highclere Castle : Ένα από τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της Αγγλίας

Highclere Castle : Ένα από τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της Αγγλίας

Το Highclere βρίσκεται στη γη που τελούσε υπό τον έλεγχο των επισκόπων του Winchester το 749 και κρατήθηκε από αυτούς για περίπου 800 χρόνια

Highclere Castle, αρχοντικό σπίτι στο Hampshire της Αγγλίας, που ανήκει στους κόλπους του Carnarvon. Το κάστρο έχει περισσότερα από 200 δωμάτια και έχει έκταση 1.060 στρεμμάτων (430 εκτάρια). Κέρδισε τη φήμη ως το σκηνικό για την τηλεοπτική σειρά Downton Abbey (2010–15) καθώς και της ταινίας του 2019.

Το Highclere βρίσκεται στη γη που τελούσε υπό τον έλεγχο των επισκόπων του Winchester το 749 και κρατήθηκε από αυτούς για περίπου 800 χρόνια.

Πληροφορίες

Στα τέλη του 14ου αιώνα, ο επίσκοπος William of Wykeham συμμετείχε στην κατασκευή ενός παλατιού (κατοικία επισκόπου). Το 1551, κατά τη διάρκεια της Προτεσταντικής Μεταρρύθμισης, ο King Edward VI κατάσχεσε την περιουσία από την εκκλησία.

Αρχικά παραχωρήθηκε από τον βασιλιά στην οικογένεια Fitzwilliam, το Highclere είχε αρκετούς ιδιοκτήτες τον επόμενο αιώνα. Ένα αρχοντικό χτίστηκε στις αρχές του 17ου αιώνα, σύμφωνα με την britannica.

Το 1679 το ακίνητο αγοράστηκε από τον πολιτικό και μελλοντικό γενικό εισαγγελέα Sir Robert Sawyer. Στις αρχές του 18ου αιώνα, οι κληρονόμοι του Sawyer σχεδίασαν δρόμους και πεζοδρόμους, φυτεύτηκαν επίσημους κήπους και έχτισαν αρκετές – γραφικές αλλά μη λειτουργικές δομές με ονόματα όπως το Heaven’s Gate και το κάστρο του Jackdaw.

Ο Henry Herbert, απόγονος του Sawyer, κληρονόμησε το Κάστρο Highclere το 1769. Έφερε τον διάσημο αρχιτέκτονα τοπίου Lancelot Brown, ο οποίος φύτεψε μεγάλο αριθμό δέντρων και έκανε άλλες αλλαγές που έδωσαν μια πιο φυσική, μη προγραμματισμένη εμφάνιση.

Αλλά οι πιο εμφανείς αλλαγές στο Highclere έγιναν από τον 3ο κόμη, ο οποίος το 1838 ανέθεσε στον αρχιτέκτονα Sir Charles Barry, γνωστότερο για τις Βουλές του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο, να αναδιαμορφώσει πλήρως το αρχοντικό στο στυλ της Ελισάβετ (ή «Jacobethan»).

Η εξωτερική και εσωτερική εργασία χρειάστηκαν δεκαετίες για να ολοκληρωθεί και το κάστρο έγινε γνωστό για την πολυτέλειά του.

Φώτο

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 20:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 2ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024