Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πως η Μάντσεστερ Σίτι κάνει… Superleague την Premier League (vids)

Πως η Μάντσεστερ Σίτι κάνει… Superleague την Premier League (vids)

Η Μάντσεστερ Σίτι προελαύνει στην Premier League, έφτασε τις 10 σερί νίκες καθαρίζοντας την Τότεναμ (3-0) και κάνει το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου να θυμίζει… Superleague.

Η Μάντσεστερ Σίτι μοιάζει με πραγματικό οδοστρωτήρα εδώ και περίπου τρεις μήνες και οδεύει ολοταχώς για την κατάκτηση του τίτλου στην Αγγλία. Οι πολίτες διαλύουν όποιο βρίσκουν απέναντι τους, ενώ καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο από τον περασμένο Νοέμβριο και μετά. Τελευταίο θύμα της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν η Τότεναμ του Ζοσέ Μουρίνιο, με τη Σίτι να την καθαρίζει με 3-0 με συνοπτικές μάλιστα διαδικασίες και να «πατάει» πιο άνετα στην κορυφή του πρωταθλήματος και στο +7 από τη δεύτερη Λέστερ και μάλιστα με παιχνίδι λιγότερο.

Η Μάντσεστερ Σίτι εκτός από το γεγονός ότι είναι μόνη πρώτη και άνετη στην κούρσα του τίτλου, έφτασε και τις 16 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας μόνο νίκες από τις 21 Νοεμβρίου, όταν και είχε ηττηθεί από την Τότεναμ. Οι πολίτες έχουν απλοποιήσει τόσο πολύ τα πράγματα και παίζουν τόσο εντυπωσιακά και κυνικά που έχουν κάνει το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου να μοιάζει με το ελληνικό. Η ομάδα του Καταλανού τεχνικού έχει ξεχάσει τι θα πει όχι απλά η ήττα αλλά και η ισοπαλία, ενώ δέχεται γκολ με το σταγονόμετρο πλέον. Και όλα αυτά χωρίς να έχει στη διάθεση της τον καλύτερο παίκτη της, Κέβιν Ντε Μπρόινε και τον κορυφαίο σκόρερ της, Σέρχιο Αγουέρο.

Φυσικά, τη διαφορά στη Σίτι την έκανε η επιστροφή των τραυματιών από τον Νοέμβρη και μετά, αφού μπορεί να λείπουν οι δυο καλύτεροι παίκτες της, αλλά μέχρι το ματς με την Τότεναμ τότε είχε εκτός τουλάχιστον 4-5 παίκτες σε κάθε ματς. Πλέον, άπαντες, ειδικά στην άμυνα είναι διαθεσιμοι και εφόσον άντεξε πριν τον Νοέμβριο η Σίτι, δείχνει ότι πολύ δύσκολα θα χάσει το «τρένο» του τίτλου, ενώ με το βάθος που έχει το ρόστερ μοιάζει δεδομένο ότι φέτος έχει μια μοναδική ευκαιρία για το 4/4. Ήδη είναι στον τελικό του Λιγκ Καπ (κόντρα στην Τότεναμ), στους «8» του Κυπέλλου (παίζει με Έβερτον), ενώ είναι και στους «16» του Champions League.

Η αγωνιστική «εκτόξευση» του Γκουντογκάν

Ο Ιλκάι Γκουντογκάν με τα δυο του τέρματα κόντρα στην Τότεναμ έφτασε τα 9 γκολ στην Premier League από την αρχή του έτους, έχοντας περισσότερα τέρματα στο 2021 από 13 ομάδες της κατηγορίας! Ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι αποτελεί τον παίκτη – κλειδί στην αγωνιστική εικόνα της «μηχανής» του Πεπ, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι, ενώ ο τρόπος που κινείται στο γήπεδο ανεβάζει συνολικά την ομάδα.

Ο Γκουντογκάν σκοράρει κατά ριπάς από την έναρξη του 2021, δίνει νικες και τρίποντα, ενώ αποκορύφωμα αποτελούν τα δυο γκολ με τη Λίβερπουλ και αυτά με τα σπιρούνια, με τον αγαπημένο μέσο του Γκουαρντιόλα να είναι ο πιο «καυτός» ποδοσφαιριστής στο Νησί. Η απουσία του Ντε Μπρόινε μάλιστα του έχει αναθέσει παραπάνω ρόλους και τον έχει αναγκάσει να «μπει» στα παπούτσια του Βέλγου και η αλήθεια είναι ότι το καταφέρνει καλύτερα από τον ίδιο τη φετινή σεζόν. Σε ρόλο 8αριου που κινείται μέσα στο «κουτί» μοιράζει και σκοράρει σαν επιθετικός.

Μάλιστα, ο Γερμανός μέσος της Μάντσεστερ Σίτι αναδείχθηκε επάξια ο καλύτερος ποδοσφαιριστής για τον μήνα Ιανουάριο στην Premier League, κερδίζοντας το συγκεκριμένο ατομικό βραβείο για πρώτη φορά στην καριέρα του. Τον πρώτο μήνα του νέου έτους, ο Γκουντογκάν κατάφερε να σκοράρει τα περισσότερα γκολ (5) από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή του πρωταθλήματος, σκοράροντας ένα γκολ ανά 94 λεπτά. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός, πως τα προηγούμενα πέντε γκολ πριν από αυτά του Ιανουαρίου, τα είχε σκοράρει σε 50 αγώνες, αριθμός που αναλογεί σε ένα γκολ ανά 715 λεπτά!

Το μοναδικό ρεκόρ του Γενάρη και ο ανίκητος Πεπ

Η Σίτι εκτός του ρεκόρ των νικών εδώ και περίπου 85 μέρες, κατάφερε να γράψει ακόμη ένα ρεκόρ. Οι πολίτες έγιναν η ομάδα με τις περισσότερες νίκες τον μήνα Ιανουάριο στην ιστορία της Premier League, φτάνοντας τις 6. Στη 2η θέση έμεινε η Λίβερπουλ της περασμένης χρονιάς με 4 νίκες τον Ιανουάριο, όσες είχε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2009.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα από την άλλη, έγινε μόλις ο 2ος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου που φτάνει τις 200 νίκες (201 για την ακρίβεια). Ο Καταλανός έφτασε σε αυτό το σπουδαίο επίτευγμα σε μόλις 269 αναμετρήσεις, έχοντας ποσοστό νικών στο 73%, μεγαλύτερο από το 72% που είχε με την Μπαρτσελόνα!

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024