Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πικάσο: Νέα στοιχεία για την κλοπή του «αιώνα»

Πικάσο: Νέα στοιχεία για την κλοπή του «αιώνα»

Ενόψει της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και των εορτασμών που ετοιμάζονται, οι έρευνες εντείνονται από τις Αρχές προκειμένου να καταφέρουν να εντοπίσουν τον πίνακα και να τον επιστρέψουν πίσω στην Εθνική Πινακοθήκη

Σε ένα λευκό καμβά ο Πάμπλο Πικάσο αποτυπώνει τη μούσα του, με πράσινες αλλά και γαλάζιες αποχρώσεις.

Εφτά και πλέον δεκαετίες μετά τη δημιουργία του, το 2012, αυτό το ανεκτίμητης αξία, έργο τέχνης κάνει φτερά από την Εθνική Πινακοθήκη και η κλοπή του αιώνα, όπως χαρακτηρίστηκε τότε, παραμένει μέχρι και σήμερα ανεξιχνίαστη.

Ενόψει της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και των εορτασμών που ετοιμάζονται, οι έρευνες εντείνονται από τις Αρχές προκειμένου να καταφέρουν να εντοπίσουν τον πίνακα και να τον επιστρέψουν πίσω στην Εθνική Πινακοθήκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κλοπή του πίνακα εμπλέκονται πέντε Έλληνες, οι οποίοι διαμένουν στην Κέρκυρα, σε νησί του Αργοσαρωνικού και σε διαμέρισμα στην ευρύτερη περιοχή του Ταύρου.

Στην έρευνα, φαίνεται να εμπλέκεται και το όνομα ενός γνωστού ιδιώτη ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται και σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας.

Από τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στην Πινακοθήκη, οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως διαρρήκτες Αλβανικής και Ρουμανικής υπηκοότητας εμπλέκονται στην υπόθεση και μάλιστα καθοδηγούνταν από Έλληνες νονούς της νύχτας.

Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι οι ληστές δεν έχουν καταφέρει να πουλήσουν τον πίνακα, με τις ελληνικές Αρχές τώρα να προσπαθούν έναντι χρηματικής προσφοράς να φέρουν και πάλι τον πίνακα του Πικάσο πίσω στην Εθνική Πινακοθήκη.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024