
Προάστιο του Σίδνεϊ μετονομάστηκε σε «μικρή Ελλάδα»
Στόχος της συμβολικής κίνησης ήταν να τιμήσει την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά και τη συνεχιζόμενη συνεισφορά της ελληνικής κοινότητας στο Marrickville.
«Μικρή Ελλάδα» θα ονομάζεται στο εξής μια περιοχή του Σίδνεϊ της Αυστραλίας, μετά από σχετική ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο της περιφέρειας Inner West της πόλης.
Πρόκειται για την περιοχή μεταξύ των οδών λίβινγκστοουν και Βικτώρια στο Μάρικβιλ του Σίδνεϊ, στην οποία τα δεκάδες ελληνικά καταστήματα στους δρόμους μαρτυρούν την εδραιωμένη παρουσία της ομογένειας κατόπιν του μεταπολεμικού μεταναστευτικού κύματος από Ελλάδα και Κύπρο, που κορυφώθηκε τη δεκαετία του ’70.
Σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία της δημόσιας ραδιοφωνίας SBS, στόχος της συμβολικής κίνησης ήταν να τιμήσει την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά και τη συνεχιζόμενη συνεισφορά της ελληνικής κοινότητας στο Μάρικβιλ.
Η εορταστική εκδήλωση για τη μετονομασία θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο του Marrickville στις 25 Μαρτίου, προκειμένου να συμπίπτει με τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης.
Πηγή: sbs.com.su/greek
- Πεκίνο: Ανθρωποειδές ρομπότ κατέρριψε το ανθρώπινο παγκόσμιο ρεκόρ σε ημιμαραθώνιο
- Ολυμπιακός Κ19 – Κηφισιά Κ19 1-0: Νίκη με Μίλισιτς οι Νέοι των «ερυθρόλευκων»
- Παραμένει ψηλά η ανεπίσημη εργασία στην Ελλάδα – Οι γυναίκες πλήττονται περισσότερο (πίνακες)
- «θέλουμε πίσω την Τσέλσι μας» – Οργή των οπαδών των «μπλε» στο Στάμφορντ Μπριτζ
- Πόσο ακριβής θα είναι η ταινία για τον Μάικλ Τζάκσον;
- Η εξομολόγηση του Ντι Μαρία: «Έπρεπε να δω ψυχολόγο – Τα social media με επηρέασαν»









