Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φόρουμ Φιλίας στην Αθήνα: Διπλό μήνυμα στην Άγκυρα από τον αραβικό κόσμο

Φόρουμ Φιλίας στην Αθήνα: Διπλό μήνυμα στην Άγκυρα από τον αραβικό κόσμο

Δεσμεύσεις από τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, Σαουδικής Αραβίας, Μπαχρέιν, την υπουργό Επικρατείας των ΗΑΕ που βρέθηκαν στην ελληνική πρωτεύουσα και τον ΥΠΕΞ της Γαλλίας που συμμετείχε με τηλεδιάσκεψη

Διπλό μήνυμα συνεργασίας, σταθερότητας και ασφάλειας, αλλά και σεβασμού του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας έστειλε με το βλέμμα στην Τουρκία η σύνοδος του Φόρουμ Φιλίας, που πραγματοποιήθηκε διά ζώσης στην Αθήνα.

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, Σαουδικής Αραβίας, Μπαχρέιν, η υπουργός Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που βρέθηκαν στην ελληνική πρωτεύουσα, καθώς και ο ΥΠΕΞ της Γαλλίας που συμμετείχε με τηλεδιάσκεψη υπογράμμισαν την ισχυρή δέσμευσή τους στον σεβασμό της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών, στην ειρηνική επίλυση διαφορών, την απόρριψη απειλών και της βίας, αλλά και τη μη παρέμβαση στα εσωτερικά άλλων χωρών, όπως αναφέρουν στο κοινό ανακοινωθέν τους. Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν στις προκλήσεις της πανδημίας και την ανάγκη αλληλεγγύης.

Οι εν λόγω αναφορές στο διεθνές δίκαιο, το δίκαιο της θάλασσας, αλλά και η ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη αποχής από πάσα απειλή (casus belli) ή χρήση βίας χαρακτηρίζονται από διπλωματικές πηγές ως δικαίωση για την Ελλάδα. Ακόμα και αν δεν γίνεται ρητή αναφορά στην Τουρκία, τη φωτογραφίζουν, ως βασικό αποδέκτη των μηνυμάτων αυτών.

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Παρασκευή

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024