Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οpel Combo e-Life: Μικρός ηλεκτρικός ήρωας χρηστικότητας

Οpel Combo e-Life: Μικρός ηλεκτρικός ήρωας χρηστικότητας

Η Opel παρουσιάζει την ηλεκτροκίνητη εναλλακτική του επιβατικού Combo με τα διακριτικά e-Life η οποία υπόσχεται να προσφέρει περιβαλλοντικά ενσυνείδητες μετακινήσεις και μέγιστη χρηστικότητα και ευελιξία χάρη στις επιλογές διαφορετικού μήκους αμαξωμάτων και αριθμού θέσεων.

H γερμανική φίρμα συνεχίζει με ταχείς ρυθμούς τον εμπλουτισμό της ηλεκτρικής της γκάμας προσφέροντας τη δυνατότητα επιλογής της ηλεκτροκίνησης και στην κατηγορία των μικρών van με την προσθήκη του Opel Combo-e Life.

Όπως και η «κλειστή» panel van εκδοχή του με τα διακριτικά Cargo, το Combo e-Life επωφελείται από ηλεκτρικό μοτέρ 136 ίππων και 260 Nm ροπής το οποίο τροφοδοτείται από μπαταρία ιόντων λιθίου που με τη σειρά της εγγυάται αυτονομία 280 χλμ. με μια πλήρη φόρτιση.

Η διαδικασία φόρτισης μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω wallbox 7,4 kW ή προαιρετικά 11 kW ενώ, αξίζει να σημειωθεί ότι το γερμανικό van μπορεί να υποστηρίξει και ταχεία φόρτιση σε σταθμό συνεχούς ρεύματος 100 kW, απαιτώντας μόλις μισή ώρα για την αναπλήρωση του 80% της ενέργειας των μπαταριών του.

Οι δυνητικοί αγοραστές του θα έχουν στη διάθεσή τους δύο επιλογές αμαξώματος με διαφορετικό μήκος αλλά και δύο επιλογές σε ό,τι αφορά τον αριθμό των θέσεων. Η βασική έκδοση Medium έχει μήκος 4,4 μέτρων και μπορεί να υιοθετήσει πενταθέσια ή και επταθέσια διάταξη στο εσωτερικό της. Στην πρώτη περίπτωση ο χώρος αποσκευών ξεκινά από τα 597 λίτρα και φτάνει έως τα 2.126 λίτρα με την αναδίπλωση του πίσω καθίσματος.

Η μεγαλύτερη σε μήκος έκδοση XL, έχει αμάξωμα 4,75 μέτρων και είναι αποκλειστικά διαθέσιμη ως επταθέσια προσφέροντας μεγαλύτερο χώρο αποσκευών ο οποίο χάρη στο αυξημένο μέγεθος ξεκινά από τα 850 λίτρα και φτάνει έως και τα 2.693 λίτρα.

Σε αμφότερες τις εκδόσεις Medium και XL η μεσαία σειρά καθισμάτων προσφέρει τη δυνατότητα αναδίπλωσης σε ποσοστό 60/40 ωστόσο προαιρετικά θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής τριπλής αναδίπλωσης για τα συγκεκριμένα καθίσματα που επιπλέον διαθέτουν αφθονία Isofix.

Ανεξαρτήτως της διάταξης που θα προκρίνει ο καθένας αναλόγως με τις ανάγκες του, το Combo e-Life διαθέτει de facto ψηφιακό πίνακα οργάνων ο οποίο συνδυάζεται με infotainment 8,0 ιντσών με λειτουργικά Apple CarPlay και Android Auto για πλήρη συνδεσιμότητα.H επιβατική αυτή έκδοση του Opel Combo διαθέτει επίσης πανοραμική ηλιοροφή, έναν επιπλέον αποθηκευτικό χώρο στην οροφή με ωφέλιμο όγκο 36 λίτρων καθώς σύστημα φωτισμού με LED.

Σε επίπεδο συστημάτων ασφάλειας το Combo e-Life διαθέτει συστήματα αυτόνομης πέδησης, προειδοποίησης σε ενδεχόμενο επικείμενης σύγκρουσης, αναγνώρισης οδικής σήμανσης και ελέγχου κατάβασης. Το παρών δίνουν επίσης ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης με ρυθμίσεις για κίνηση σε χιόνι, λάσπη και άμμο ενώ την εξοπλιστική εξίσωση συμπληρώνει η δυνατότητα επιλογής για κάμερα οπισθοπορείας.

Sports in

Παναθηναϊκός: Επιστροφή στις προπονήσεις – Ατομικό Ιωαννίδης και Μπερνάρ

Επιστροφή στο γήπεδο για τον Παναθηναϊκό ενόψει της συνέχειας των πλέι οφ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024