Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόγευμα καραντίνας

Πρόγευμα καραντίνας

Πειθαρχία στα μέτρα, αλλιώς την «κάτσαμε» τη βάρκα, πάνω σε ξέρα. Και δεν είναι ωραία.

Οποιος πιστεύει ότι τελειώσαμε από μέτρα για την καραντίνα με αυτά που εξήγγειλεο Νίκος Χαρδαλιάς, οφείλω να τον ενημερώσω ότι είναι έως και μακριά νυχτωμένος. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρώτα από τον πρόεδρο Κυριάκο το απόγευμα της Τρίτης και εν συνεχεία χθες εξειδικεύθηκαν από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας είναι – το πιστεύω! – το πρόγευμα της καραντίνας. Για να έχουμε μια πλήρη εικόνα θα μεταφέρω εδώ τα όσα – δυσοίωνα – μου είπε κυβερνητικό στέλεχος, το οποίο γνωρίζει την κατάσταση εκ των έσω, μην πω και εσώτερα των έσω:

– Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και εν πολλοίς φρίκαραν όσους κατοικούν στην Αθήνα θα μείνουν ως έχουν ΜΟΝΟΝ εφόσον αποδώσουν. Σύντομα, δε.

Και τι περιμένει κανείς να αποδώσουν τα μέτρα; Τη σταδιακή πτώση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ώστε αυτά να επανέλθουν στη φάση που είχαν περιοριστεί κατά τα τέλη Νοεμβρίου. Αν δεν συμβεί αυτό, μου ανέφερε η εξέχουσα πηγή μου, αν δεν δουν δηλαδή οι επιστήμονες ότι ως το τέλος Φεβρουαρίου ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται θεαματικά, τότε η κυβέρνηση θα εφαρμόσει ένα δεύτερο, πιο αυστηρό πακέτο μέτρων, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας και αυστηρή τήρηση της τηλεργασίας και στο Δημόσιο, εκτός από τον ιδιωτικό τομέα. Και μαζί όλα τα υπόλοιπα – απόλυτα κλειστά καταστήματα, απαγόρευση κάθε εμπορικής συναλλαγής κ.λπ., κ.λπ.

Δηλαδή πειθαρχία στα μέτρα, αλλιώς την «κάτσαμε» τη βάρκα, πάνω σε ξέρα. Και δεν είναι ωραία.

Γενναία απόφαση

Ευκαιρίας δοθείσης, και μια που μιλάμε για μέτρα, ενώνω κι εγώ τη φωνή μου με εκείνη όλων των ευαίσθητων ψυχών της χώρας και απονέμω εύσημα στην κυβέρνηση για τη γενναία απόφασή της να μείνουν ανοιχτά το Σαββατοκύριακο τα ανθοπωλεία!! Επειδή ακόμη δεν έγινε δυνατό να καθιερώσουμε τον άγιο Υάκινθο τον εκ Κρήτης ως άγιο του έρωτα, και επειδή πολλοί εξ ημών και υμών εξακολουθούν να εορτάζουν τον άγιο Βαλεντίνο ως άγιο της θαυμάσιας αυτής κατάστασης του ανθρώπου κατά τα δυτικά πρότυπα, τα ανθοπωλεία παραμένουν κορυφαίος προορισμός για ερωτευμένους κάθε ηλικίας, κάθε κοινωνικής τάξης και κάθε φύλου!

Ηταν μια απόφαση η οποία ανακούφισε το λαϊκό σύνολο, έχω να υποσημειώσω, καθότι θα επιτραπεί στον άλλον να πάει να αγοράσει πέντε λουλούδια, να αισθανθεί καλύτερα και η καλή του και να μην του φάει το κεφάλι με τη μουρμούρα που δεν αντέχεται με τίποτε…

«Εδώ είμαι»

Το «έφαγα» το «παλτό» της συνέντευξης του «λεγάμενου» αρχηγού της Αριστεράς στον Alpha, αλλά ομολογώ δεν έγινα σοφότερος. Δεν θέλει εκλογές, παρότι «η κυβέρνηση έχει φθορά», πλην όμως δεν θέλει να φορτώσει τους πολίτες με προβλήματα. Βέβαια γίνονται και πολλές δημοσκοπήσεις, κάθε έξι μέρες μία, που καταγράφουν ένα προβάδισμα της κυβέρνησης, αλλά οι δημοσκοπήσεις είναι αποτύπωση της στιγμής (το ότι αποτυπώνουν την ίδια εικόνα ΚΑΘΕ έξι ημέρες, προφανώς δεν τον απασχολεί).

Φυσικά συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, τον δυτικό κόσμο, να επιβάλλονται μέτρα ακορντεόν, αλλά μόνο η ελληνική κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς στη διαχείριση της δεύτερης φάσης της πανδημίας, επειδή εφαρμόζει μέτρα αυτού του είδους. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, κι εγώ άμα ήμουν πρωθυπουργός, δεν θα έκανα και τίποτε το τόσο φοβερά διαφορετικό, αυτή είναι η τακτική στη διαχείριση της πανδημίας, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, να τα λέμε κι αυτά, απέτυχε παταγωδώς. Και εντάξει, συμβαίνουν κάτι τέτοια όπως της Ικαρίας με τα περιβάλλοντα των πρωθυπουργών που δεν σκέφτονται πολιτικά, και εμένα μου έχει συμβεί ως πρωθυπουργού, αλλά τον Μητσοτάκη τον εγκαλώ να απαντήσει στη Βουλή διότι προκάλεσε την κοινωνία με το γεύμα στο σπίτι του καθηγητή Στεφανάδη, διότι παρέβη τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Εγω όμως αναλαμβάνω το ρίσκο να στείλω σε μια συγκέντρωση μερικές εκατοντάδες οπαδούς μου, διότι, τι να κάνουμε, υπάρχει μεν η πανδημία, άλλα πρέπει να διαμαρτυρηθούμε και για την αστυνομοκρατία στα ΑΕΙ. Μην μας κατηγορήσουν ότι δεν είμαστε και αγωνιστικοί οι απέναντι!!

Γενικώς, απ’ όλα είχε ο μπαχτσές, σε μια συνέντευξη που κανείς δεν κατάλαβε γιατί την έδωσε, πλην ίσως του δηλωτικού της χαρακτήρα: έι, εσείς που με ξεχάσατε, εδώ είμαι, να ‘μαι!

(Πολλά credits στον συνάδελφό μου, Αντώνη Σρόιτερ, που είχε το σθένος να δηλώσει στον «λεγάμενο» «δεν σας κόβω τιμολόγιο» – εξ αφορμής της ανοησίας του Χρ. Γιαννούλη ότι στις συνεντεύξεις του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη «κόβουν τιμολόγιο» – πληρώνει δηλαδή για να βγαίνει!)

Το είδαμε και αυτό…

Εκτός από το να βλέπω συνεντεύξεις, όπως η συγκεκριμένη του «λεγάμενου», διαβάζω κιόλας. Διαβάζοντας λοιπόν το tvxs στο site του φίλου, το πάλαι, Στέλιου Κούλογλου, έπεσα πάνω σε άρθρο υπό τον ευφάνταστο τίτλο «ο πρωθυπουργός δεν είναι η λύση, είναι το πρόβλημα», υπογεγραμμένο από μια γνωστή φιγούρα της Θεσσαλονίκης, τον Γιάννη Μυλόπουλο. Ναι, πρόκειται για εκείνον τον Μυλόπουλο, που μεταπήδησε από τις παρυφές του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, και ο «λεγάμενος» τον έχρισε πρόεδρο του «μετρό» με τα γνωστά αποτελέσματα – και για την Αθήνα και κυρίως για τη Θεσσαλονίκη. Και θυμάται το πανελλήνιο τις επιδόσεις του σχετικά με το μετρό της πόλης: κουβάλησαν ολόκληρο συρμό, τον έβαλαν πάνω σε κάτι ράγες για να μπορέσει ο «λεγάμενος» ως πρωθυπουργός να έχει στο «παλμαρέ» του ότι έφτιαξε το μετρό της Θεσσαλονίκης. Και ενθυμείστε υποθέτω πόσο είχαμε γελάσει με την εικόνα του «λεγάμενου» να έχει στηθεί μπροστά σε κάτι μεταξοτυπίες που απεικόνιζαν μηχανήματα εισιτηρίων και να κάνει ότι… παίρνει ένα για να επιβιβαστεί τάχα μου στον συρμό τού… πουθενά, μην τον πιάσουν και ως λαθρεπιβάτη!! – καραγκιοζιλίκια ατελείωτα!

Αυτός λοιπόν ο Μυλόπουλος που είχε (έχει;) και κάτι τραβήγματα με τη Δικαιοσύνη από την περίοδο που ήταν πρύτανης στο ΑΠΘ (ξεμπέρδεψε; Έχει κανείς κάποια εικόνα;) ζητάει από τη… Δικαιοσύνη να επιβάλει κυρώσεις στον Μητσοτάκη για την Ικαρία. Και όχι μόνο αυτό, άλλα τονίζει σε κάποιο σημείο και τα ακόλουθα: «Βοούν τα διεθνή ΜΜΕ για την παραβατική και συγχρόνως αλαζονική και ατιμώρητη συμπεριφορά του έλληνα πρωθυπουργού. Και αντίστοιχα σιωπούν τα ελληνικά ΜΜΕ τα οποία, ακολουθώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης, δεν έδειξαν ούτε το επίμαχο γεύμα των 40 εν υπαίθρω, ούτε βέβαια τα γιούχα των ντόπιων για τον αλαζόνα πρωθυπουργό».

Ο Μυλόπουλος λάβρος κατά Μητσοτάκη. Μάλιστα. Το είδαμε και αυτό.

Η ατάκα

Από τα ωραία που ακούστηκαν στη Βουλή, όπου συγκρούστηκε το υποτιθέμενο δημοκρατικό κεκτημένο με την κοινή λογική εξ αφορμής του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ και την παρουσία πλέον αστυνομικής δύναμης σε πέντε εξ αυτών, ανασύρω μέρος της απαντήσεως του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προς τον λαϊκό ηγέτη τής κάτω πλατείας ουάου Βαρουφάκη:

«Το μόνο σωστό που άκουσα από τον επικεφαλής του Μέρα 25 είναι το Cambridge με προφορά. Τα υπόλοιπα είναι βεβαιότητες με ύφος, αλλά χωρίς επιχειρήματα. Τον θαυμάζω που αντέχει όρθιος τόση τερατολογία».

Εμείς πάλι όχι, Μιχάλη μου, δεν θέλω να στο χαλάσω…

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024