Κατεστραμμένα από τη ρύπανση, τα κοράλλια βρίσκονται τώρα σε μεγάλο κίνδυνο.

Αντιμέτωπη με αυτήν την οικολογική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η ομάδα Coral Guardian, ένας οργανισμός που αγωνίζεται για την προστασία των κοραλλιογενών οικοσυστημάτων με τη συμμετοχή τοπικών πληθυσμών, προτείνει την υιοθέτηση ενός κοραλλιού, το οποίο στη συνέχεια θα μεταφερθεί στα ανοικτά των ακτών της Ινδονησίας.

Αποδυναμωμένα από τη θαλάσσια ρύπανση που προκαλείται από την υπεραλίευση, την υπερθέρμανση του πλανήτη και τα αντηλιακά γεμάτα με χημικά προϊόντα, τα κοράλλια απειλούνται περισσότερο από ποτέ από εξαφάνιση σε όλο τον κόσμο.

Σε αναγνώριση του επείγοντος χαρακτήρα της διατήρησης των κοραλλιογενών υφάλων όπου περίπου 2 εκατομμύρια διαφορετικά είδη (25% των θαλάσσιων ειδών) συνυπάρχουν, μπορείτε και εσείς να στηρίξετε την πρωτοβουλία της Γαλλικής Ένωσης Coral Guardian, της οργάνωσης πίσω από το σχέδιο υιοθέτησης κοραλλιών. Για 30 ευρώ, μπορείτε να γίνετε «ιδιοκτήτης» ενός κοραλλιού, το οποίο μπορείτε ακόμη και να ονομάσετε και ύστερα κατά συνέπεια μεταφέρεται στους υφάλους του νησιού Hatamin της Ινδονησίας. Στη συνέχεια, λαμβάνετε ένα πιστοποιητικό υιοθέτησης με μια φωτογραφία, τη θέση του με τοποθεσία GPS και το όνομα του μέλους της ομάδας Coral Guardian που θα το αναλάβει.

Γιατί είναι σημαντικό να υποστηρίξετε αυτό το κίνημα;

Με τη βοήθεια δωρεών, το Coral Guardian τοποθέτησε με επιτυχία 40.000 κοράλλια στους κατεστραμμένους υφάλους στο Hatamin, που βρίσκεται κοντά στο χωριό Seraya Besar, οι οποίοι μπορούν να συνεχίσουν να ζουν από το ψάρεμα χάρη στην επιστροφή αυτής της βιοποικιλότητας, η οποία είχε πληγεί δίχως κοράλλια.

Σκέφτεστε καλύτερο ( ή πιο πρωτότυπο και μοναδικό)  δώρο για του Αγίου Βαλεντίνου;

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο