Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αίγυπτος : Συρματοπλέγματα για την προστασία των τουριστών από επιθέσεις ισλαμιστών

Αίγυπτος : Συρματοπλέγματα για την προστασία των τουριστών από επιθέσεις ισλαμιστών

Εσείς θα επιλέγατε έναν προορισμό με τόσο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας;

Η Αίγυπτος ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει τείχος από τσιμέντο και συρματόπλεγμα, μήκους 36 χιλιομέτρων γύρω από το παραλιακό θέρετρο Σαρμ ελ-Σεΐχ για να προστατεύσει τον τουρισμό της Ερυθράς Θάλασσας στην μύτη της χερσονήσου του Σινά.

Οι αρχές του νοτίου Σινά ελπίζουν να αναζωογονήσουν τον τουρισμό, που δέχθηκε ισχυρό πλήγμα μετά τις εξεγέρσεις που ξέσπασαν στη χώρα το 2011, την πτώση επιβατικού αεροσκάφους στο όρος Σινά το 2015, αλλά και την πανδημία του κοροναϊού. Το 2005, βομβαρδισμοί στο Σαρμ ελ-Σεΐχ κόστισαν τη ζωή δεκάδων πολιτών. Ήταν μία από τις πλέον φονικές στρατιωτικές επιθέσεις στην ιστορία της Αιγύπτου.

Το τείχος ασφαλείας αποτελείται από τσιμέντο με τμήματα από συρματόπλεγμα και διαχωρίζει το θέρετρο από την έρημο που το περιβάλλει. Ορισμένες κολώνες είναι διακοσμημένες με το σήμα της ειρήνης, σε μαύρο χρώμα.

Όσοι εισέρχονται οδικώς στην πόλη, θα πρέπει να περάσουν από μία από τις τέσσερις πύλες που είναι εξοπλισμένες με κάμερες και σαρωτές.

Η πόλη βρίσκεται περίπου 360 χιλιόμετρα νότια σε σχέση με την βορινή, μεσογειακή ακτή της χερσονήσου, όπου συγκεντρώνονται ισλαμιστές αντάρτες.

«Η απόσταση μεταξύ τους είναι τεράστια και επιπλέον υπάρχει μεγάλη ασφάλεια εξαιτίας του Δεύτερου Αιγυπτιακού Στρατού που προστατεύει το βόρειο τμήμα της χερσονήσου και του Τρίτου Στρατού στο νότιο τμήμα», ανέφερε ο κυβερνήτης του Νότιου Σινά, Χαλέντ Φουντά σε δημοσιογράφους σε τουρ στην περιοχή κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

«Θα τους ψάχνουμε, θα τους αναγνωρίζουν οι κάμερες ασφαλείας, τα οχήματα θα περνούν από σαρωτές και έτσι9 όσοι φτάνουν στην περιοχή θα έχουν υποβληθεί σε πλήρη έλεγχο».

Πέρσι στην περιοχή άνοιξε και μουσείο με αρχαία αιγυπτιακά αντικείμενα, στο πλαίσιο των προσπαθειών ανάκαμψης του τουρισμού στο παραλιακό θέρετρο. Επιπλέον, άνοιξε και πανεπιστήμιο, το οποίο πήρε το όνομα του Βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας.

Πριν την πανδημία, το Σαρμ ελ-Σεΐχ συχνά φιλοξενούσε διεθνείς συνόδους κορυφής, στις οποίες παρίστατο και ο πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024