Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ικαρία : Μαίνεται ο πόλεμος κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Ικαρία : Μαίνεται ο πόλεμος κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Μαίνεται ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία το Σάββατο

Μαίνεται ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία το Σάββατο.

Να μείνουμε στην ουσία και όχι στην εικόνα

«Ο πρωθυπουργός έχει λάβει εδώ και καιρό την απόφαση να επισκέπτεται την ελληνική περιφέρεια για να εκπέμψει το μήνυμα ότι βρίσκεται κοντά στους πολίτες σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και οι πολίτες δεν είναι ξεχασμένοι και μόνοι. Θα συνεχίσει αυτές τις περιοδείες, είναι συνειδητή του απόφαση να επισκέπτεται ελληνικά χωριά και νησιά. Εικόνες σαν αυτές που είδαμε στην Ικαρία ακυρώνουν την ουσία της επίσκεψης και στην ουσία θα ήθελα να μείνουμε» απάντησε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, έπειτα από σχετική ερώτηση.

Εκδηλώσεις αγάπης

«Όταν εμφανίζεται πολιτικός, μάλιστα του διαμετρήματος και της εμβελείας του συγκεκριμένου πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος -τι να κάνουμε τώρα, και τον σέβεται και τον αγαπά ο ελληνικός λαός, θα υπάρχουνε αναπόφευκτα ό, τι μέτρα και να πάρεις κάποιες εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπό του. Με όλα τα μέτρα», δήλωσε ο κ. Βορίδης μιλώντας στον Σκάι.

Οι υπεύθυνοι δεν προστάτεψαν τον πρωθυπουργό

«Η άποψή μου είναι ότι σ’ ένα πάρα πολύ μικρό νησί όταν έρχεται ο Πρωθυπουργός της χώρας, υπάρχει ένας λογικός ενθουσιασμός των ανθρώπων, οι οποίοι τον πλησιάζουν. Κατά την άποψή μου, οι άνθρωποι που είχαν την ευθύνη της επίσκεψης θα έπρεπε πάντα να έχουν στο μυαλό τους ότι η εικόνα μετράει πάρα πολύ και να λάβουν τα μέτρα τους, να προστατέψουν τον Πρωθυπουργό. Αυτό δεν έγινε και από ’δω και πέρα θα γίνεται», δήλωσε από την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη από τα Χανιά.

«Η εικόνα ήταν εσφαλμένη και αδικεί την προσπάθεια του πρωθυπουργού» δήλωσε από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνοντας ότι «δυστυχώς εκεί κάποιοι δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τον κόσμο που ακολούθησε» και επέρριψε ευθύνες στην φρουρά του κ. Μητσοτάκη για τη δημιουργία της «εσφαλμένης εικόνας». «Δεν υπήρξε παραβίαση των μέτρων» υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στον Αντ1.

Αλαζονική συμπεριφορά

«Την ώρα που η κυβέρνηση μας επιβάλλει 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες καραντίνα, 8 ώρες ύπνο, τη μέρα που επιβλήθηκε το lockdown από τις έξι το απόγευμα, ο πρωθυπουργός επιλέγει να στείλει λάθος σήμα με την επίσκεψή του στην Ικαρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, κάνοντας λόγο για «αλαζονική συμπεριφορά του κορυφώθηκε με το «κορονοπάρτι» στο σπίτι του νεοδημοκράτη βουλευτή».

Ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «η ΝΔ οφείλει να απαντήσει όχι σε εμάς, αλλά στους ίδιους τους πολίτες, που αν έκαναν αντίστοιχο γεύμα σπίτι τους θα πλήρωναν πρόστιμα και θα ήταν πρώτο θέμα», ενώ σχολίασε ότι το θέμα «δεν το ανέδειξαν τα Μέσα Ενημέρωσης αλλά τα σόσιαλ μίντια -και αυτό δείχνει και πώς αντιμετωπίζεται ο δημόσιος διάλογος στη χώρα», για να τονίσει πως «είναι και θέμα δημοκρατίας».

Απαντήσεις

Στο μεταξύ στη Βουλή φέρνει ο Αλέξης Τσίπρας τις εικόνες συνωστισμού κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία, καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το γεύμα στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ, Χριστόδουλου Στεφανάδη, κάνει λόγο για κίνηση απίστευτης αλαζονείας την ώρα που η κυβέρνηση ανακοίνωσε αυστηρότερα μέτρα περιορισμών και καλεί τον πρωθυπουργό να δώσει απαντήσεις.

Μάλιστα, ρωτά τον πρωθυπουργό μεταξύ άλλων αν θεωρεί ότι η συμπεριφορά του συνάδει με τα μέτρα περιορισμών που έχει ανακοινώσει ο ίδιος και η κυβέρνηση του.

Διεθνής διασυρμός

«Guardian, New York Times, Politico είναι μερικά από τα Μέσα που διασύρουν τη χώρα μας για το κορονογλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία, την ώρα που επιβάλλει σκληρά περιοριστικά μέτρα στους πολίτες» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Αυτά για τον κ. Βορίδη είναι όμως ψιλά γράμματα, αφού πίσω από την καταστρατήγηση για δεύτερη φορά των περιοριστικών μέτρων, είδε εκδηλώσεις λατρείας στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη. Έτσι ονόμασε το τραπέζι 40 και πλέον ατόμων.

»Την ίδια ημέρα πάντως, στους απλούς πολίτες επιβλήθηκαν 2.200 πρόστιμα ύψους 700.000 ευρώ για παραβάσεις υγειονομικών μέτρων, αντίστοιχες με αυτές του κ. Μητσοτάκη και της παρέας του. Τα πρόστιμα όπως φαίνεται δεν είναι για τον μονάρχη κ. Μητσοτάκη, μόνο για τους υπηκόους».​

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024