Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κανένα «ικαριώτικο γλέντι» - Τι απαντά ο οικοδεσπότης για το γεύμα με τον πρωθυπουργό

Κανένα «ικαριώτικο γλέντι» – Τι απαντά ο οικοδεσπότης για το γεύμα με τον πρωθυπουργό

Εξηγήσεις δίνει ο οικοδεσπότης βουλευτής Σάμου της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητής Καρδιολογίας, Χριστόδουλος Στεφανάδης, απαντώντας στις κατηγορίες για κορονοπάρτι στην Ικαρία με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού την ώρα που οι πολίτες κλείνονται στα σπίτια τους από τις έξι το απόγευμα

Οργισμένες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και όχι μόνο προκάλεσαν οι εικόνες συνωστισμού κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία και το γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν του.

Εξηγήσεις δίνει ο οικοδεσπότης βουλευτής Σάμου της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητής Καρδιολογίας, Χριστόδουλος Στεφανάδης, απαντώντας στις κατηγορίες για κορονοπάρτι στην Ικαρία με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού την ώρα που οι πολίτες κλείνονται στα σπίτια τους από τις έξι το απόγευμα

Ο κ. Στεφανάδης εξηγεί πως «κατά τη διάρκεια του πρόχειρου γεύματος, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας, δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι».

Παράλληλα εξηγεί πως «στο χώρο βρίσκονταν και τα πρόσωπα της αποστολής από την Αθήνα και η ασφάλεια του προέδρου που τον συνοδευε στο ταξίδι».

«Λυπάμαι ειλικρινά γιατί οι εικονες και οι συνθήκες, εκτός του χώρου που ήταν ο πρωθυπουργός, με συγκέντρωση κόσμου που προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά, δεν ήταν οι πρέπουσες, αποτέλεσαν αφορμή παρεξήγησης και ερμηνεύθηκε αρνητικά η έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας που δείχνουμε όλοι στο νησί μας» κατέληξε.

αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα τα ακριτικά νησιά, Φούρνοι, Θύμαινα και Ικαρία και συζήτησε για την πορεία των εμβολιασμών, τα τοπικά προβλήματα και την προώθηση αναπτυξιακών έργων. Μετά το τέλος της περιοδείας και προ της αναχώρησης του, πέρασε από το λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας, τόπο καταγωγής μου. Τον κάλεσα στο σπίτι μου για ένα πρόχειρο και σύντομο γεύμα.

Κατά τη διάρκεια του πρόχειρου γεύματος, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας, δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι. Στο χώρο βρίσκονταν και τα πρόσωπα της αποστολής από την Αθήνα και η ασφάλεια του προέδρου που τον συνόδευε στο ταξίδι.

Λυπάμαι ειλικρινά γιατί οι εικόνες και οι συνθήκες, εκτός του χώρου που ήταν ο πρωθυπουργός, με συγκέντρωση κόσμου που προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά, δεν ήταν οι πρέπουσες, αποτέλεσαν αφορμή παρεξήγησης και ερμηνεύθηκε αρνητικά η έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας που δείχνουμε όλοι στο νησί μας».

Οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει λόγο για «κορονοπάρτι» του πρωθυπουργού στην Ιταλία, χαρακτηρίζοντας «επικίνδυνο και ανεύθυνο αλαζόνα» τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, με δήλωση που εξέδωσε για την «προκλητική παραβίαση των υγειονομικών μέτρων από τον πρωθυπουργό» κατά την επίσκεψη του στην Ικαρία.

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει ότι «ο άνθρωπος που ένα χρόνο τώρα κουνάει το δάκτυλο στους πολίτες για την ατομική ευθύνη χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη ο ίδιος, σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο. Η προκλητική παραβίαση κάθε υγειονομικού μέτρου στο κορονο-πάρτι της Ικαρίας προκαλεί οργή».

«Τη μέρα που η κοινωνία στενάζει από τον κυβερνητικό ανορθολογισμό του άνοιξε-κλείσε και της απαγόρευσης στις 6 μμ ο πρωθυπουργός έδειξε ποιος πραγματικά είναι: ένας επικίνδυνος και ανεύθυνος αλαζόνας», δηλώνει.

Ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε νωρίτερα και ο ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας, σχολιάζοντας πως «τραγικός επίλογος της επίσκεψης» του πρωθυπουργού στην Ικαρία, ήταν «ο συνωστισμός δεκάδων ανθρώπων σε μια βεράντα του Ευδήλου, για το αποχαιρετιστήριο πάρτι, κατά παράβαση όλων των μέτρων με πρωθυπουργική υπογραφή».

«Η κακογουστιά αγγίζει τα όρια της επικινδυνότητας όταν έρχεται μια πολυμελής κουστωδία από την Αθήνα, μια κόκκινη από κοροναϊό περιοχή, σε ένα παρθένο από κοροναϊό νησί», αναφέρει ακόμη στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ικαρίας.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024