Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δύο Ελληνίδες έφεραν στην αγορά τα πρώτα 100% βιώσιμα εσώρουχα

Δύο Ελληνίδες έφεραν στην αγορά τα πρώτα 100% βιώσιμα εσώρουχα

Με τα εσώρουχα Paraty, η φύση αγκαλιάζει το σώμα μας κυριολεκτικά

Η ομορφιά είναι θέμα άποψης, αίσθησης και αισθητικής και δύο δραστήριες Ελληνίδες έρχονται να κάνουν τη διαφορά στο χώρο του γυναικείου εσωρούχου με έμπνευση από τις προσωπικές τους ανάγκες. Η Άννα και η Κατερίνα δημιουργούν τα άνετα, ηθικά, ασφαλή και κομψά εσώρουχα της Paraty Nature που αγκαλιάζουν το σώμα και το προστατεύουν, προσφέροντας τέλεια εφαρμογή και υπέροχη αίσθηση.

Αρχή της εταιρίας είναι τα προϊόντα να παράγονται εξολοκλήρου στην Ελλάδα από φυσικά υλικά και βαφές, χωρίς μπανέλες, σιλικόνη ή αλλά επιπρόσθετα υλικά στηρίζοντας την βιώσιμη και ηθική μόδα και αποτελώντας την ιδανική επιλογή για γυναίκες που είναι απαιτητικές ή έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αισθητική ή μη.

Το μυστικό των προϊόντων κρύβεται στα φυσικά υφάσματα με υψηλή απορροφητικότητα, ανθεκτικότητα, και μεταξένια αίσθηση που δεν ερεθίζουν την επιδερμίδα και έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες, για απόλυτη άνεση και ελευθερία.

Όλα τα προϊόντα της Paraty Nature φέρουν πιστοποίηση υφάσματος, ενώ την καινοτομία και τη μοναδικότητα της εταιρείας έρχεται να επιβεβαιώσει η 1η θέση στα «PRAKSIS BCC Awards – Powered by the Citi Foundation 2021». Πρόκειται για τον θεσμό που αναγνωρίζει και επιβραβεύει καινοτόμες και βιώσιμες επιχειρηματικές ιδέες, επαναφέροντας στο προσκήνιο τη σημαντικότητα της ηθικής και βιώσιμης μόδας και των συνειδητών επιλογών με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον.

Η Paraty Nature συστήνεται με 3 συλλογές: την Basic, την Athletic και την Romantic ενώ σύντομα λανσάρεται και η νέα συλλογή. Τα προϊόντα της Paraty Nature θα τα βρείτε σε επιλεγμένες boutique στην Αττική, σε studio yoga και pilates καθώς και σε πεντάστερα ξενοδοχεία και πολυκαταστήματα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα παραγγελίας μέσα από το επίσημο προφίλ της εταιρίας στο Instagram.

Το brand name, η Άννα και η Κατερίνα το εμπνεύστηκαν ως εξής: Το Paraty είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις της  Bραζιλίας, που από το 2019 απολαμβάνει τη δική της ξεχωριστή θέση στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. “Para ti” στα Ισπανικά σημαίνει «για εσένα».

Πώς αποφασίσατε να το ξεκινήσετε όλο αυτό; Αντλήσατε από κάπου έμπνευση;

Μια αισθητική επέμβαση στήθους πριν μερικά χρόνια ήταν η αφορμή για τη δημιουργία της Paraty Nature. Μετά από έρευνα, διαπιστώσαμε ότι η αγορά δεν καλύπτει σουτιέν και εσώρουχα από φυσικά υφάσματα χωρίς σιλικόνες, μπανέλες και άλλα επιπρόσθετα υλικά ειδικά στα μεγάλα μεγέθη, αλλά και στα λίγα κομμάτια που υπάρχουν υστερούν σχεδιαστικά. Το κενό της αγοράς και η ανάγκη μας γέννησε την ιδέα: Η Paraty Nature παρέχει όλους τους κωδικούς των προίοντων της μόνο με φυσικά υφάσματα και χωρίς επιπρόσθετα μη φυσικά υλικά. Όλα τα προϊόντα είναι 100% Ελληνικά και η δαντέλα στη σειρά Romantic γαλλική.

Πού κατασκευάζονται τα εσώρουχα; 

Η κατασκευή όλων των φυσικών υφασμάτων καθώς και των εσωρούχων γίνονται στην καρδιά της Αθήνας.  Η Paraty Nature υποστηρίζει την Ελληνική αγορά και οικονομία.

Πώς υποστηρίζετε την βιωσιμότητα σε καθημερινό επίπεδο εσείς, ως άνθρωποι και ιδρύτριες της Paraty;

Η βιωσιμότητα και η ηθική μόδα ακούγεται αρκετά στην ελληνική αγορά τα τελευταία χρόνια. Η Paraty Nature παρόλες τις αντίξοες συνθήκες κάνει μεγάλη προσπάθεια να υιοθετήσει αυτή την ανάγκη η οποία εχει δημιουργηθεί από την ανάγκη όλων όσων σέβονται όχι μόνο το περιβάλλον, αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο.

Οι κλιματικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια είναι τεράστιες και μεγάλοι κολοσσοί μόδας συμβάλουν όλο και περισσότερο σε αυτό με τις χρωστικές και τα υλικά που χρησιμοποιούν για την παραγωγή τους.  Επίσης, το εργατικό κοινό που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες αυτές δουλεύει κατω από φοβερά αντίξοες συνθήκες ούτως, ώστε να πετύχουν οι κολοσσοί αυτοί χαμηλές τιμές κόστους με υψηλότερο κέρδος.  Η Paraty Nature θέλει όλο αυτό να το αλλάξει, υποστηρίζει την βιώσιμη μόδα χρησιμοποιώντας μόνο φυσικά υφάσματα και ράβοντας όλες τις κολεξιόν της στην Ελλαδα, υποστηρίζοντας την ελληνική αγορά και το περιβάλλον.

Εμείς υποστηρίζουμε την βιωσιμότητα επιλέγοντας να φοράμε μόνο brand που υποστηρίζουν την ηθική μόδα.

Πόσο «δύσκολο» είναι το ελληνικό κοινό για ένα εγχείρημα σαν αυτό; Τα εσώρουχα ειναι υπέροχα, αλλα δεν είναι σε καμιά περίπτωση φθηνά.

Μέσα από την δουλειά μας, αλλά και με καταχωρήσεις όπως η δική σας προσπαθούμε να περάσουμε στον κόσμο ότι τα προϊόντα μας δεν είναι ακριβά! Το καλό και φυσικό δεν είναι πάντα απαγορευτικό στην τιμή, αυτή είναι μια λανθασμένη αντίληψη.

Το αγοραστικό κοινό μας είναι λάτρης της καλής ποιότητας, υποστηρίζει το φυσικό τρόπο ζωής, σέβεται το περιβάλλον και το σώμα του και έχει αντιληφθεί ότι η ποιότητα δεν κοστίζει φθηνά, αλλά ούτε και ακριβά.  Όλα μας τα ρούχα έχουν καρτελάκι πιστοποίησης των φυσικών υφασμάτων που χρησιμοποιούμε και αυτή είναι η απόδειξη στο πόσο σεβόμαστε και τον καταναλωτή αλλα και την δουλειά μας.

Ποιοι οι στόχοι της Paraty για το 2021;

Όπως όλοι, οι συνθήκες που βιώνουμε είναι τρομακτικά δύσκολες.  Παρόλα αυτά εμείς στην Paraty Nature είμαστε από φύση αισιόδοξοι, κάνουμε πολλά σχέδια για το μέλλον, ετοιμάζουμε την νέα μας παραγωγή με υπέροχα νέα σχέδια και χρώματα εμπνευσμένα από δεκαετίες πίσω με μια δόση εκσυγχρονισμού και με πανέμορφη σε υφή φυσική αίσθηση από τα νέα μας υφάσματα.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024