Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιαμαρέλλου: «Γρίφος» η λειτουργία των σχολείων - Την Παρασκευή οι αποφάσεις

Γιαμαρέλλου: «Γρίφος» η λειτουργία των σχολείων – Την Παρασκευή οι αποφάσεις

«Οποιεσδήποτε νέες αποφάσεις αφορούν τα σχολεία θα εξεταστούν στη συνεδρίαση των επιδημιολόγων της Παρασκευής, αφού αναλυθούν όλα τα δεδομένα»

Μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις βρίσκεται η κυβέρνηση η οποία μαζί με τους ειδικούς αναζητούν τον τρόπο ώστε να ανασχεθεί η πανδημία που βρίσκεται πλέον σε σταθερά ανοδική τροχιά.

Με τα κρούσματα να παραμένουν σε τετραψήφια νούμερα, τις μεταλλάξεις να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και τις εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία να έχουν πάρει την ανιούσα, έκδηλη είναι η ανησυχία και για τα αυξημένα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί σε παιδιά και σχολικές αίθουσες, με ορισμένους από τους ειδικούς να συνιστούν κλείσιμο όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Δύσκολες οι αποφάσεις για τα σχολεία

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Ελένη Γιαμαρέλλου, καθηγήτρια παθολογίας λοιμώξεων ΕΚΠΑ, σημείωσε ότι οι αποφάσεις για τα σχολεία είναι δύσκολες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στα ισχύοντα μέτρα.

Σύμφωνα με τις έρευνες, η μετάδοση του ιού στα παιδιά δεν γίνεται εντός των σχολικών αιθουσών αλλά «στο σπίτι του μαθητή, ή οι ενήλικες είναι εκείνου που μεταδίδουν τη λοίμωξη στα παιδιά».

Το πρόβλημα εντείνεται από τις μεταλλάξεις του ιού, αφού η βρετανική μετάλλαξη βοηθά στην πιο γρήγορη εξάπλωση της πανδημίας. Ωστόσο, τα «παιδιά που νόσησαν ήταν ασυμπτωματικά, αφού το χαρακτηριστικό του βρετανικού ιού είναι η ταχύτερη μετάδοση αλλά δεν κάνει βαρύτερη λοίμωξη».

«Οποιεσδήποτε νέες αποφάσεις αφορούν τα σχολεία θα εξεταστούν στη συνεδρίαση των επιδημιολόγων της Παρασκευής, αφού αναλυθούν όλα τα δεδομένα» πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως νωρίτερα τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση να ξανακλείσουν τα σχολεία, καθώς δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, έδωσε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή.

Όπως επισήμανε «ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών, ακούμε τη γνώμη τους, κι εν συνεχεία βάσει αυτών παίρνουμε την απόφαση».

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024