Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χιλή : Επεισόδια και διαμαρτυρίες - Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε καλλιτέχνη του δρόμου

Χιλή : Επεισόδια και διαμαρτυρίες – Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε καλλιτέχνη του δρόμου

Οι διαδηλωτές έκαναν επίσης οδοφράγματα με φωτιές και πέταξαν πέτρες στο αστυνομικό τμήμα, σύμφωνα με επίσημα και τοπικά μέσα ενημέρωσης

Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν σε ένα δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο στη νότια Χιλή, αφού ένας αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν καλλιτέχνη δρόμου (street performer) στο συνήθως ήρεμο χωριό, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση του Προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση το Σάββατο.

Επεισόδια και εντάσεις

Οι εμπρηστές επιτέθηκαν σε πολλά δημόσια κτίρια στο Panguipulli αργά την Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένης της δημοτικής έδρας, που εξακολουθούσε να καίγεται νωρίς το Σάββατο.

Οι διαδηλωτές έκαναν επίσης οδοφράγματα με φωτιές και πέταξαν πέτρες στο αστυνομικό τμήμα, σύμφωνα με επίσημα και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ευρύτερες διαμαρτυρίες από τα τέλη του 2019 έθεσαν υπό έλεγχο την αστυνομική δύναμη Carabinero της χώρας, με τοπικές και διεθνείς ομάδες φύλαξης να ισχυρίζονται υπερβολική χρήση βίας και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η αστυνομία της Χιλής συνέλαβε τον αστυνομικό που εμπλέκεται στον πυροβολισμό ενώ διερευνάται, σύμφωνα με αξιωματούχους, οι οποίοι δήλωσαν ότι οι διαμαρτυρίες είχαν επιβραδύνει τη διαδικασία συγκέντρωσης αποδεικτικών στοιχείων.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ροντρίγκο Ντελγκάντο, ο οποίος συγκάλεσε το προσωπικό του το Σάββατο για να συζητήσουν τα γεγονότα, καταδίκασε τον εμπρησμό και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει δικαιοσύνη για τον πυροβολισμό. Το Panguipulli είναι γνωστό για τις κοντινές ιαματικές πηγές, τις λίμνες παγετώνων και τα ηφαίστεια.

Βίντεο (Γραφικό περιεχόμενο)

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024