Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκλειστικά στο MEGA :  Το έγγραφο -φωτιά με τις καταγγελίες σε βάρος γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη

Αποκλειστικά στο MEGA : Το έγγραφο -φωτιά με τις καταγγελίες σε βάρος γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη

Στο επίσημο έγγραφο, που κατάφερε να εξασφαλίσει αποκλειστικά η εκπομπή «Πάμε Δανάη!» οι τρεις ηθοποιοί περιγράφουν με λεπτομέρειες τα όσα βίωσαν κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους με τον καταγγελλόμενο ηθοποιό – σκηνοθέτη.

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στον καλλιτεχνικό χώρο.

Τρεις γνωστές και αγαπημένες ηθοποιοί ζητούν από το Πειθαρχικό του ΣΕΗ την διαγραφή  πασίγνωστου ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη έκαναν καταγγελία στον ΣΕΗ και στο επίσημο έγγραφο που έχει πρωτοκολληθεί κατηγορούν πασίγνωστο ηθοποιό για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και εργασιακό εκφοβισμό.

Στο επίσημο έγγραφο, που κατάφερε να εξασφαλίσει αποκλειστικά η εκπομπή «Πάμε Δανάη!» οι τρεις ηθοποιοί περιγράφουν με λεπτομέρειες τα όσα βίωσαν κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους με τον καταγγελλόμενο ηθοποιό – σκηνοθέτη.

Οι λεπτομέρειες σοκάρουν, αφού τα όσα καταγγέλλονται μαρτυρούν καταστάσεις δραματικές.

Δείτε το βίντεο:

Παπαχαραλάμπους: Φοβόμουν ότι ήταν ικανός για τα πάντα

Οι τρεις ηθοποιοί ζητούν την οριστική διαγραφή του σκηνοθέτη και ηθοποιού από το σωματείο, εκπροσωπούμενες από τον δικηγόρο τους, Γιώργο Γεραρή.

Ειδικότερα όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», τα όσα καταγγέλλει η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, έλαβαν χώρα το 2000 όταν ήταν 24 ετών στην παράσταση Ηλίθιοι του Νιλ Σάιμον στο θέατρο Βρετάνια : «Ο καταγγελλόμενος προέβη επανειλημμένα σε σοβαρές πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου και όχι μόνο, εκμεταλλευόμενος το νεαρό της ηλικίας μου, την ανάγκη μου να εργαστώ, τον φόβο που μου είχε εμφυσήσει».

Επιπλέον αναφέρθηκε και σε ένα δυσάρεστο περιστατικό στο καμαρίνι που της παραχωρήθηκε από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη αν και κρατούσε το κλειδί ο ίδιος.

«Ο καταγγελλόμενος με παρενοχλούσε και εκτός θεάτρου με διάφορους τρόπους, όπως παρακολουθώντας με και προκαλώντας μια συνεχή ανησυχία που έφθανε στα όρια του τρόμου. Ειλικρινά δεν ήξερα ποια θα είναι η επόμενη κίνησή του. Φοβόμουν ότι είναι ικανός για τα πάντα όπως μου είχε αποδείξει με τις πράξεις του».

Η κ. Παπαχαραλάμπους αναφέρει επίσης ότι κάθε φορά που κάποιος δικός της άνθρωπος βρισκόταν στο θέατρο σε μια σκηνή φιλιού της παράστασης, ο καταγγελόμενος χρησιμοποιούσε βία, με το κοινό να αντιδρά με επιφώνημα απέχθειας. Ανέφεραν ακόμη ότι η καταγγέλουσα αναφέρει ότι κάθε φορά που βρισκόταν ειδικά ο τότε σύντροφός της στο θέατρο, τότε ο καταγγελόμενος την έπιανε σε διάφορα μέρη του σώματός της δίνοντας με ακόμη μεγαλύτερο πάθος αυτά τα πιεστικά φιλιά.

«Όλο αυτό το αίσθημα επεδείκνυε όταν ερχόταν και ο τότε σύντροφός μου να δει την παράσταση, πιάνοντάς με σε διάφορα σημεία του σώματός μου, δίνοντας αυτά τα ανάρμοστα φιλιά. Υπό αυτό το καθεστώς τρόμου και βίας έζησα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν».

Σημειώνει δε ότι όταν απευθύνθηκε στον παραγωγό, αυτός δεν φάνηκε να εκπλήσσεται και της είπε ότι θα ήταν δύσκολη η αντικατάσταση αλλά παρόλα αυτά αν ήθελε να φύγει θα το καταλάβαινε. «Δεν έφυγα από την παράσταση γιατί φοβήθηκα και άλλα αντίποινα. Είχα τον λόγο και δεν είπα τίποτα και μετανιώνω γιατί τον έτρεμα», αναφέρει η ηθοποιός.

Δροσάκη: Με παρενόχλησε σεξουαλικά

Στην καταγγελία της η Λένας Δροσάκη αναφέρεται σε περιστατικά που συνέβησαν το 2007, ενώ  ήταν 24 ετών φοιτήρια, όταν επισκέφθηκε τα γυρίσματα γνωστής τηλεοπτικής σειράς όπου πρωταγωνιστούσε ο καταγγελόμενος. Την ξεχώρισε και άρχισε να την προσεγγίζει παρενοχλώντας τη σεξουαλικά, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, σύμφωνα με την εκπομπή Πάμε Δανάη «στην αρχή διακριτικά στη συνέχεια ολοένα με πιο ανάρμοστο τρόπο».

Η ηθοποιός αναφέρεται και στο 2019 και την παράσταση «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» στο θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη»:  «Άρχισαν τα ίδια περιστατικά, άλλες φορές κατ’ ιδίαν, και άλλες ενώπιων όλου του θιάσου. Κάποια στιγμή όλη αυτή η απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά έφθασε στο αποκορύφωμά της.

Μια μέρα χωρίς λόγο επιτέθηκε λεκτικά και με απίστευτη ένταση ενάντια σε εμένα και τον συνάδελφό μου …, νομίζοντας ότι έχουμε κάποια ερωτική σχέση, πράγμα που δεν ίσχυε».

Η κ. Δροσάκη προσθέτει ότι η πρόβα, τότε, διακόπηκε και η κα Δανδουλάκη ανακοίνωσε στον καταγγελλόμενο ότι δεν θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του ως σκηνοθέτη.

Αναστασοπούλου : Τρομοκρατήθηκα, έκανα ότι δεν καταλάβαινα

Τέλος, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου αναφέρει στην καταγγελία της ένα περιστατικό που έγινε το 2005, όταν ήταν 28 ετών, οποόυε και πήγε σε συνάντηση για συνεργασία με τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη. «Όταν έφθασε ο καταγγελλόμενος στο κτίριο ήμασταν μόνοι. Μπήκαμε στο καμαρίνι, κλείδωσε την πόρτα και ένιωσα άβολα. Με ρώτησε πράγματα για εμένα…», ανέφερε και μίλησε για περιστατικά που προσέβαλαν τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.

Μετά από κάποια χρόνια τελικά συνεργάστηκαν στο θέατρο και αναφέρει: «Όταν καταλάβαινε ότι αισθανόμουν άβολα, αυτό τον εξίταρε περισσότερο. Τρομοκρατήθηκα, έκανα ότι δεν καταλάβαινα».

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024