Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes EQA: Στην Ελλάδα από 43.600 ευρώ

Mercedes EQA: Στην Ελλάδα από 43.600 ευρώ

Η πρώτη compact αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση της γερμανικής φίρμας ξεκινά την εμπορική της πορεία και στην ελληνική αγορά όπου κάνει πρεμιέρα στη δικίνητη έκδοση των 190 ίππων.

Το πιο πρόσφατο και πιο compact μέλος της ηλεκτρικής γκάμας της Mercedes-Benz ξεκινά την εμπορική του πορεία και στην ελληνική αγορά ξεκινώντας από τα 43.600 ευρώ συμπεριλαμβανομένης της επιδότησης που προβλέπεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Αρχικά η EAQ θα διατεθεί στην δικίνητη έκδοση 250 η οποία εφοδιάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 190 ίππων και 375 Nm ροπής. Toν ασύγχρονο ηλεκτροκινητήρα τροφοδοτούν  μπαταρίες ιόντων λιθίου 66,5 kWh οι οποίες εξασφαλίζουν αυτονομία 426 χλμ. βάσει του πρωτοκόλλου WLTP. Η επαναφόρτιση των μπαταριών απαιτεί πέντε ώρες και 45 λεπτά μέσω wallbox ενώ η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας διαμορφώνεται σε 17,7 kWh/100 χλμ. Εκτός από την επαναφόρτιση μέσω wallbox η EQA μπορεί να αναπληρώσει την ενέργεια των μπαταριών της και μέσω ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος, διαδικασία η οποία απαιτεί περίπου μισή ώρα για το 80% της φόρτισης.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι μέσω της στρατηγικής συνεργασίας της Mercedes-Benz με την Elpedison και του προνομιακού προγράμματος DriveGreen Welcome, οι αγοραστές της EQA αλλά και όλων των ηλεκτροκίνητων Mercedes-Benz, που είναι ταυτόχρονα πελάτες της Elpedison, απολαμβάνουν επιπλέον οφέλη όπως η επιδότηση «έξυπνου» φορτιστή αλλά και η κάλυψη του κόστους φόρτισης για ένα χρόνο.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις η EQA250, επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 8,9 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα προσδιορίζεται σε 160 χλμ.

Εκτός των τεχνικών χαρακτηριστικών η EQA ως γνήσια Mercedes-Benz διαθέτει πλούσιο βασικό εξοπλισμό ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προβολείς LED high Performance με σύστημα Adaptive Highbeam Assist, τη λειτουργία EASY-PACK για το χώρο φόρτωσης με ηλεκτρικό σύστημα ανοίγματος και κλεισίματος, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, εσωτερικό ατμοσφαιρικό φωτισμό 64 χρωμάτων, καθίσματα άνεσης με υποστήριξη μέσης 4 σημείων, κάμερα οπισθοπορείας και ένα σπορτιφ, δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι. Επίσης περιλαμβάνει το προηγμένο ευφυές σύστημα infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) με τεχνητή νοημοσύνη και δύο οθόνες 7,25 ιντσών.

Πλην της βασικής θα προσφέρονται δύο ακόμα εκδόσεις εξοπλισμού, Electric Art και AMG καθώς και τρία διαφορετικά πακέτα εξοπλισμού που θα δίνουν τη δυνατότητα περαιτέρω εξατομίκευσης και συνοψίζονται ως εξής:

  • Το πακέτο Advanced προσθέτει στοιχεία άνεσης και ασφάλειας επιπλέον των βασικών χαρακτηριστικών της EQA. Στο εσωτερικό, δύο οθόνες 10,25 ιντσών συγχωνεύονται για να δημιουργήσουν μία ευρεία οθόνη (Widescreen Cockpit). Ο οδηγός υποστηρίζεται από συστήματα υποβοήθησης όπως Blind Spot Assist, το πακέτο καθρεπτών και το πακέτο parking με κάμερα οπισθοπορείας.
  • Το πακέτο Premium επιπλέον των χαρακτηριστικών του πακέτου Advanced προσθέτει ασύρματη φόρτιση και σύνδεση μέσω Bluetooth, διζωνικό αυτόματο κλιματισμό Thermotronic, πακέτο άνεσης Keyless Go, προηγμένο ηχοσύστημα advanced Sound System, MBUX – πλοήγηση με επαυξημένη πραγματικότητα, θερμαινόμενα καθίσματα.
  • Το πακέτο Premium Plus επιπλέον των χαρακτηριστικών του πακέτου Premium προσθέτει μία πανοραμική οροφή, το ηχοσύστημα Burmester® surround, το πακέτο πάρκινγκ με κάμερα 360° μοιρών και τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα οδηγού/συνοδηγού με λειτουργία μνήμης.

Επίσης όπως συνηθίζεται στις νέες Mercedes-Benz, η EQA θα είναι διαθέσιμη για περιορισμένο χρονικό διάστημα στην «συλλεκτική» έκδοση Edition 1 η οποία διακρίνεται για την σπορ της εμφάνιση χάρη σε λεπτομέρειες AMG το πακέτο εξοπλισμού Night και τις ζάντες των 20 ιντσών. Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν το διακοσμητικό ταμπλό με φωτισμό στο φόντο και οι μπλε διακοσμητικές ραφές στα καθίσματα και στις πόρτες. Tα δερμάτινα καθίσματα είναι σε χρώμα “neva grey”, με διακριτικές ραφές στο χαρακτηριστικό χρώμα της Mercedes-EQ, Pure Blue ενώ η συγκεκριμένη έκδοση διαθέτει ως standard το πακέτο Advanced το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το δίδυμο των οθονών του MBUX σε διάσταση 10,25 ιντσών.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024