Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αστέρας Τρίπολης- Άρης 0-2: Επίδειξη δύναμης ενόψει ΟΑΚΑ

Αστέρας Τρίπολης- Άρης 0-2: Επίδειξη δύναμης ενόψει ΟΑΚΑ

Η ομάδα του Μάντζιου πέρασε εύκολα από την Τρίπολη, προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου και πάει υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

Ο Άρης ήταν έτσι και αλλιώς το μεγάλο φαβορί σε ότι αφορά την υπόθεση πρόκριση , μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα στο Κλεάνθης Βικελίδης. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου κατάφερε να σφραγίσει την συμμετοχή της στην επόμενη φάση του κυπέλλου, κάνοντας έναν υγιεινό … περίπατο (2-0) στην Τρίπολη, απέναντι στον Αστέρα.

Οι κιτρινόμαυροι έβγαλαν αντίδραση μετά την ήττα τους από τον σημερινό τους αντίπαλο για το πρωτάθλημα , έκαναν επίδειξη δύναμης με την απόλυτη κυριαρχία τους στον αγωνιστικό χώρο και πηγαίνουν υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στο κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο Αστέρας Τρίπολης προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να διεκδικήσει την υπόθεση πρόκριση, απέναντι σε έναν ανώτερο αντίπαλο.

Επιστροφή του Κουέστα

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με το πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο Κουέστα επέστρεψε στην ενδεκάδα μετά από χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών και ήταν ο τερματοφύλακας. Ακόμα, για πρώτη φορά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο δεν ξεκίνησε στο βασικό σχήμα ο Γκάμα, με τον Σίλβα να παίρνει τη θέση του στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής.

Αντίθετα, με όλα τα … βαριά του χαρτιά στην ενδεκάδα επέλεξε να ξεκινήσει την αναμέτρηση ο Μίλαν Ράσταβατς. Ο Σέρβος τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και τον Χερόνιμο Μπαράλες να επιστρέφει στη κορυφή της επίθεσης.

Ακυρώθηκε γκολ του Άρη

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά, θέλοντας να πάρει από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού και να πετύχει ένα γκολ, που ουσιαστικά θα «καθάριζε» την υπόθεση πρόκριση. Στο 7ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, όταν μετά από σουτ του Μπερτόλιο, η μπάλα φάνηκε να χτυπάει στον Μάνο που ήταν εκτεθειμένος και στη συνέχεια κατέληξε στην εστία των γηπεδούχων, όμως ο επιθετικός του Άρη υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Η ομάδα του Μάντζιου ήταν σαφώς ανώτερη και στο 18′ έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από ωραία ατομική προσπάθεια και γύρισμα του Σίλβα, ο Μπερτόλιο σούταρε δυνατά, όμως ο Παπαδόπουλος απέκρουσε δύσκολα την μπάλα.

Οι κιτρινόμαυροι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο και στο 29ο λεπτό έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Ο Σάκιτς σούταρε δυνατά έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό των γηπεδούχων και πέρασε εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παπαδόπουλου, καταλήγοντας άουτ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, σημειώθηκε η πρώτη τελική προσπάθεια για τους γηπεδούχους. Μετά από κόρνερ του Ριέρα από δεξιά, ο Σουάρες έκανε την κεφαλιά, όμως ο Κουέστα μπλόκαρε την μπάλα.

Άνοιξε το σκορ ο Μάνος

Ο Άρης πήρε στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου το γκολ που δικαιούταν βάση της εικόνας του στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σούντγκρεν με ατομική προσπάθεια και εξαιρετική κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Μάνο με τον Παπαδόπουλο. Ο Έλληνας επιθετικός πλάσαρε έξοχα και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Ευκαιρίες εκατέρωθεν

Το παιχνίδι δεν είχε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου τον ίδιο καλό ρυθμό του πρώτου μισού της αναμέτρησης. Οι δύο ομάδες, πάντως, έχασαν από μια καλή ευκαιρία. Στο 55′ ο Μπαράλες σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε έξω από την εστία του Κουέστα και κατέληξε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Σίλβα μπήκε από δεξιά στην μεγάλη περιοχή, όμως πλάσαρε άστοχα.

Όμορφο γκολ του Γκαρσία

Στο 71ο λεπτό ο Άρης διπλασίασε τα τέρματα του με τον Ματέο Γκαρσία. Μετά από ατομική ενέργεια του Μπακούτση, ο Μάνος γύρισε την μπάλα στον Γκαρσία που με πολύ όμορφο πλασέ διπλασιάσε τα τέρματα για την ομάδα του. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Αργεντινού μεσοεπιθετικού στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Στα εναπομείναντα λεπτά και με την πρόκριση να έχει κριθεί και οι δύο ομάδες έριξαν τους ρυθμούς τους και κράτησαν δυνάμεις για τα παιχνίδια πρωταθλήματος.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024