Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντζελίνα Τζολί : Πουλάει σπάνιο πίνακα που ζωγράφισε ο Ουίνστον Τσώρτσιλ

Αντζελίνα Τζολί : Πουλάει σπάνιο πίνακα που ζωγράφισε ο Ουίνστον Τσώρτσιλ

Ήταν το μοναδικό έργο ζωγραφικής το οποίο ολοκλήρωσε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τώρα η Αντζελίνα Τζολί πωλεί τον πίνακα.

Αμέσως μετά τη Διάσκεψη της Καζαμπλάνκας στο Μαρόκο, το 1943, η οποία συνετέλεσε στην παγίωση των σχεδίων των ΗΠΑ, της Βρετανίας και άλλων συμμάχων να αναμετρηθούν με τις δυνάμεις του Άξονα, ο  Ουίνστον Τσώρτσιλ ζωγράφισε το Τζαμί Κουτούμπια του Μαρακές.

Ήταν το μοναδικό έργο ζωγραφικής το οποίο ολοκλήρωσε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τώρα η Αντζελίνα Τζολί πωλεί τον πίνακα.

Την 1η Μαρτίου, το έργο δημοπρατείται στου Christie’s και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για έως και 3,4 εκατομμύρια δολάρια.

It is expected to fetch up to £2.5 million

Δημοσιεύτηκε από CNN International στις Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021

Αρχικά, ο Ουίνστον Τσώρτσιλ δώρισε τον πίνακα «Tower of the Koutoubia Mosque» στον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ, Φράνκλιν Ντιλέινο Ρούζβελτ. Μετά τη Διάσκεψη, προσκάλεσε τον Ρούζβελτ να επισκεφτούν το Μαρακές ώστε ο τελευταίος να απολαύσει τη θέα των βουνών από την πόλη, θέα η οποία για πολύ καιρό γοήτευε τον Τσώρτσιλ.

Βλέποντας το τζαμί του 12ου αιώνα με φόντο τα Όρη του Άτλαντα, ο Ρούζβελτ εντυπωσιάστηκε σε τέτοιο βαθμό που ο Τσώρτσιλ αποφάσισε να ζωγραφίσει τη σκηνή και να του δωρήσει το έργο ως χειρονομία φιλίας.

Ο πίνακας πέρασε στον Έλιοτ Ρούζβελτ, τον γιο του Φράνκλιν Ντιλέινο, και η οικογένεια Τζολί τον απέκτησε το 2011 από το παλαιοπωλείο M.S. Rau στη Νέα Ορλεάνη.

Ο Νικ Όρτσαρντ, επικεφαλής του τομέα «Μοντέρνα Βρετανική Τέχνη» στου Christie’s, τόνισε, σε ανακοίνωση, ότι το έργο το οποίο διαθέτει η Τζολί είναι «αναμφίβολα, το καλύτερο έργο ζωγραφικής του Ουίνστον Τσώρτσιλ λόγω της σημασίας που είχε το θέμα για τον ίδιο και του γεγονότος ότι αναδεικνύει τη σημασία της φιλίας μεταξύ των δύο ηγετών».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο πρώτος που προέτρεψε τον Ουίνστον Τσώρτσιλ να επισκεφθεί το Μαρόκο ήταν ο δάσκαλος του ζωγραφικής, ο Ιρλανδός πορτρετίστας σερ Τζον Λέιβερι.

Συνολικά, ο Ουίνστον Τσώρτσιλ ολοκλήρωσε περίπου 45 έργα βασιζόμενα στο τοπίο της αφρικανικής χώρας.

Το έργο «Tower of the Koutoubia Mosque» θα δημοπρατηθεί σύμφωνα με το ΑΠΕ στο πλαίσιο της δημοπρασίας μοντέρνων βρετανικών έργων τέχνης στου Christie’s.

Έως σήμερα, το ρεκόρ δημοπρασίας έργου του Τσώρτσιλ το κατέχει το «The Goldfish Pond at Chartwell», έργο του 1932, με 2,8 εκατομμύρια δολάρια στου Sotheby’s το 2014.

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024