Ότι θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και παράλληλα να έχουμε άμεσα ανακλαστικά καθώς πέρα από την κόπωση, ύστερα από έναν χρόνο που ζούμε με την πανδημία, υπάρχει πλέον και η εμπειρία, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Μάλιστα, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξέφρασε τον προβληματισμό και την άποψη ότι θα πρέπει να σταματήσουν τη δια ζώσης λειτουργία τους τα σχολεία, τα οποία, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, συνεισφέρουν όσο καμία άλλη δραστηριότητα στην αύξηση της κινητικότητας, ωστόσο αυτό δεν θα γίνει – τουλάχιστον για την ώρα.

«Θα πρέπει άμεσα να έχουμε αντιδράσεις για να ξέρουμε τι πρέπει να αλλάξουμε και που πρέπει να επέμβουμε ούτως ώστε να μην ξανά ζήσουμε τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2020. Θα πρέπει να το κάνουμε με άμεσο και έξυπνο τρόπο» τόνισε, συμπληρώνοντας πως αν φταίνε τα σχολεία και αν πρέπει να εφαρμόσουμε διαφορετικούς κανόνες στην αγορά, θα πρέπει οι αποφάσεις να ληφθούν με ταχύτητα και ίσως εξειδικευμένα για κάθε περιοχή της χώρας, πόσο μάλλον για τη Θεσσαλονίκη.

Όλα λειτουργούν με εξαίρεση την εστίαση

«Αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη, με εξαίρεση την εστίαση, όλα τα άλλα λειτουργούν», τόνισε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, ότι από την στιγμή που δεν υπάρχει πρόβλημα «συνεχίζουμε κανονικά».

Σύμφωνα με το grtimes.gr, μπορεί σήμερα να μην ανακοινώθηκαν νέα μέτρα αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας, όμως, όπως τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, πρέπει να παρακολουθούμε τις εξελίξεις κάθε μέρα αφού το ιικό φορτίο στην πόλη βρίσκεται στα επίπεδα τις 15 Οκτωβρίου «πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να προσέξουμε» για να αναχαιτιστεί η τάση αύξησης των κρουσμάτων.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Ζέρβα:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr