Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το υπουργείο Υγείας καλεί όλους τους εργαζόμενους του ΕΣΥ να εμβολιαστούν

Το υπουργείο Υγείας καλεί όλους τους εργαζόμενους του ΕΣΥ να εμβολιαστούν

Μέσω ανακοίνωσης.

Ο εμβολιασμός των εργαζομένων στο Ε.Σ.Υ. παραμένει πρώτη προτεραιότητα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα το υπ. Υγείας τονίζει πως ο εμβολιασμός του προσωπικού των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του Ε.Σ.Υ., παραμένει πρώτη προτεραιότητα.

Όλοι οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μπορούν καθημερινά να χρησιμοποιήσουν τις αδιάθετες δόσεις όλων των εμβολιαστικών κέντρων της χώρας και μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχουν υγειονομικοί που θέλουν να εμβολιαστούν, ενεργοποιείται ο μηχανισμός αναπλήρωσης από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Ταυτόχρονα, παραμένουν στις ομάδες προτεραιοποίησης και μπορούν να κλείσουν ραντεβού στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Χαμηλή η συμμετοχή των εργαζομένων του ΕΣΥ – Το παράδειγμα του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ), εκτιμάται ότι έχει εμβολιαστεί περίπου το 50% του προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων καθαριότητας, σίτισης, φύλαξης.

Εντούτοις, παρατηρούνται διαφοροποιήσεις στα ποσοστά ανταπόκρισης. Ειδικότερα, το ποσοστό των γιατρών του Δημοσίου που ήταν πιστό στο ραντεβού του με τη… βελόνα ξεπερνά το 60%, όμως το αντίστοιχο ποσοστό για τους νοσηλευτές πέφτει στο 40%.

Επιπρόσθετα, η εικόνα αλλάζει από νοσοκομείο σε νοσοκομείο: ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο Νοσοκομείο Σωτηρία, που σημειωτέον είναι νοσοκομείο αναφοράς και έχει απορροφήσει τους πανδημικούς… κραδασμούς, το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει το 82%.

Αντίστοιχα, στον Ευαγγελισμό το ποσοστό του ιατρικού προσωπικού που έχει υποβληθεί σε εμβολιασμό φτάνει το 90%, όμως εκτιμάται ότι τέσσερις στους δέκα νοσηλευτές αρνήθηκαν να ενταχθούν στη λίστα.

Ο πρόεδρος της ένωσης των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος κλήθηκε την Τετάρτη να σχολιάσει στο Open την είδηση ότι το μόλις το 44% των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», όπου καταγράφονται κρούσματα κοροναϊού μεταξύ του προσωπικού, έχει κάνει την πρώτη δόση των εμβολίων.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024