Φοιτητές και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας που βρίσκεται στη Βουλή και ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση. 

Ένταση επικράτησε πριν από λίγο στη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που ξεκίνησε από τα Προπύλαια στη σκιά των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση στην ανώτατη εκπαίδευση, θεσπίζοντας μεταξύ άλλων όριο φοίτησης αλλά και την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Φοιτητές και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας που βρίσκεται στη Βουλή και ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση.

Όταν η πορεία των φοιτητών έφτασε στο Σύνταγμα, δημιουργήθηκε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Τα επεισόδια δεν πήραν μεγάλη έκταση και η πορεία των φοιτητών αποχώρησε συντεταγμένα προς την Ομόνοια.

Μεγάλη μερίδα των φοιτητών καθώς και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι διαμαρτύρονται για μία σειρά διατάξεων που έχουν συμπεριληφθεί στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας.

Μεταξύ άλλων, τάσσονται κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ΑΕΙ, ζητούν να αποσυρθεί η διάταξη με την οποία μπαίνει όριο φοίτησης στα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης ενώ αντιδρούν και στην ελάχιστη βάση εισαγωγής που θα ισχύσει από τη φετινή χρονιά στις πανελλαδικές εξετάσεις υποστηρίζοντας ότι θα λειτουργήσει ως «κόφτης» για χιλιάδες υποψήφιους φοιτητές.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Εν τω μεταξύ, ένταση προκλήθηκε νωρίτερα και στη Θεσσαλονίκη μεταξύ συμμετεχόντων στο φοιτητικό συλλαλητήριο και της αστυνομίας.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας στο ΥΜΑΘ, ομάδα διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς το ΑΠΘ.

Στο ύψος της Ροτόντας, όπως αναφέρει το voria.gr,  δημιουργήθηκε ένταση με αστυνομικές δυνάμεις που τους ακολουθούσαν, καθώς δεν τους άφησαν να εισέλθουν στον χώρο του πανεπιστημίου.

Μερίδα διαδηλωτών πέταξε πέτρες και βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές ατόμων.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr