Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε ο βετεράνος λοχαγός «Κάπτεν Τομ» που κατάφερε να συγκεντρώσει εκατ. λίρες για το NHS

Πέθανε ο βετεράνος λοχαγός «Κάπτεν Τομ» που κατάφερε να συγκεντρώσει εκατ. λίρες για το NHS

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε το θάνατο του αγαπητού μας πατέρα, καπετάνιου Sir Tom Moore», ανέφεραν οι κόρες του σε δήλωση.

Πέθανε σε ηλικία 100 ετών ο «Κάπτεν Τομ», ο βετεράνος λοχαγός που συγκέντρωνε χρήματα για το βρετανικό σύστημα υγείας, ο οποίος εισήχθη τη Δευτέρα για νοσηλεία σε νοσοκομείο, καθώς νοσούσε από κοροναϊό.

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε το θάνατο του αγαπητού μας πατέρα, καπετάνιου Sir Tom Moore», ανέφεραν οι κόρες του σε δήλωση.

Ο βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου  Τομ Μουρ προσέλκυσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης τον περασμένο Απρίλιο με τους γύρους του, ενόψει των 100ων γενεθλίων του, στο πρώτο κύμα της πανδημίας Covid-19, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει περισσότερες από 30 εκατομμύρια λίρες για το βρετανικό σύστημα υγείας.

Ο «Κάπτεν Τομ» κατέρριψε δύο παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες και χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ. «Θα ήθελα να σας ενημερώσω όλους ότι σήμερα… ο πατέρας μου εισήχθη στο νοσοκομείο», έγραψε στο Twitter, η κόρη του Χάνα.

Πρόσθεσε, δε, ότι αισθάνεται ευγνωμοσύνη επειδή κατάφερε να βρίσκεται στο πλευρό του κατά τις τελευταίες ώρες της ζωής του. «Περάσαμε ώρες μιλώντας μαζί του, φέρνοντας στο μυαλό μας αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία και από την υπέροχη μητέρα μας. Μοιραστήκαμε γέλια και δάκρυα».

«Ο τρόπος που έζησε την προηγούμενη χρονιά ο πατέρας μας δεν ήταν τίποτα λιγότερα από σπουδαίος. Ένιωσε ξανά νέος και έκανε πράγματα που ονειρευόταν. Παρόλο που βρέθηκε μέσα σε τόσες καρδιές για τόσο σύντομο διάστημα, ήταν ένας απίστευτα καλός πατέρας και παππούς και θ μείνει για πάντα ζωντανός στις καρδιές μας» αναφέρεται στη ανακοίνωση.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024