Έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή των αυτοδιοικητικών φορέων της Θεσσαλονίκης και των εκπροσώπων της αγοράς αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, η δεύτερη μάλιστα σε διάστημα πέντε ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η σύσκεψη αφορά στην πορεία της πανδημίας του κοροναϊού στη Θεσσαλονίκη και θα προΐστανται αυτής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οι πληροφορίες πάντως δεν επιβεβαιώνονται από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, με πηγές του να τονίζουν πως τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή και η εκτίμησή τους από τις αρμόδιες αρχές γίνεται διαρκώς.

Τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα voria.gr, στη σύσκεψη θα εξεταστεί η πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων και η λειτουργία της αγοράς της Θεσσαλονίκης, καθώς φαίνεται να υπάρχει αυξημένη κινητικότητα και αναμένονται αποφάσεις για ενδεχόμενη λήψη μέτρων.

Σημειώνεται πως το τελευταίο 24ωρο ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε για πρώτη φορά μετά από καιρό τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων στη συμπρωτεύουσα, τα οποία ανέρχονται σε 126.

Από την Κυριακή εξάλλου, ο κ. Χαρδαλιάς που βρέθηκε στη δυτική Θεσσαλονίκη είχε εκτιμήσει ότι η πορεία της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη έχει «χτυπήσει καμπανάκι» αυξημένης προσοχής. Ωστόσο, η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης σύσκεψης αποφασίστηκε σήμερα το μεσημέρι εκτάκτως.

Αν θα ληφθούν επιπλέον μέτρα για να μην περάσει στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη είναι άγνωστο, ωστόσο την Πέμπτη το πρωί θα εξεταστούν στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου όλα τα δεδομένα και οι τοπικοί φορείς θα καταθέσουν τις προτάσεις και τις θέσεις τους προς την κυβέρνηση.

Η σύσκεψη θα είναι ευρεία, καθώς έχουν ενημερωθεί να συμμετέχουν επίσης ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, η προϊσταμένη του ΕΟΔΥ στη Βόρεια Ελλάδα, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, οι αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και Δημόσιας Υγείας, Χρήστος Μήττας, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Μπάμπης Στεργιάδης, οι πρόεδροι τριών επιμελητηρίων (Εμποροβιομηχανικό, Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό), ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, οι διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης και Δημήτρης Τσαλικάκης και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο