Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταραντίλης για διερευνητικές με Τουρκία : Δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία για το νέο γύρο

Ταραντίλης για διερευνητικές με Τουρκία : Δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία για το νέο γύρο

Όπως αποκάλυψε, δεν έχει καθοριστεί ακόμη  ημερομηνία για το νέο γύρο διερευνητικών επαφών με την Τουρκία

Στο θέμα των διερευνητικών επαφώ με την Τουρκία ν που επανεκκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Όπως αποκάλυψε, δεν έχει καθοριστεί ακόμη  ημερομηνία για το νέο γύρο διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, ο οποίος όταν θα γίνει θα διεξαχθεί στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η Τουρκία επιχείρησε να  κρατήσει ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την Ευρώπη.

Αυτή τη φορά, μέσω του Ιμπραήμ Καλίν, εκπροσώπου της Τουρκικής Προεδρίας και στενού συνεργάτη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σχολίασε το νέο κύκλο διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

«Χάρη στην γεμάτη όραμα ηγεσία του προέδρου μας, ξεκίνησε ξανά μετά από 5 χρόνια. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα» ανέφερε ο Καλίν, για να τονίσει πως «οι σχέσεις μας με τη γειτονική μας Ελλάδα είναι ένα σημαντικό βήμα όσον αφορά τόσο τις σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και τις ισορροπίες Αιγαίου -Ανατολικής Μεσογείου».

Μάλιστα, όπως προσθέτει ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας, η Τουρκία θα συνεχίζει να συνεισφέρει «εποικοδομητικά σε αυτήν τη διαδικασία από εδώ και στο εξής».

Όπως σημειώνει ο πρώην βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Αικάν Ερντεμίρ, ο οποίος μίλησε στο ΣΚΑΪ, η στροφή Ερντογάν προς τις διερευνητικές προκύπτει από την ανησυχία της Τουρκίας για νέες κυρώσεις από τη διακυβέρνηση Μπάιντεν.

«Εκτιμώ ότι αυτό προκύπτει λιγότερο από μια γνήσια θέληση να λυθούν ορισμένα ζητήματα και περισσότερο από τα οικονομικά και πολιτικά προβλήματα του Ερντογάν στο εσωτερικό» τόνισε ο Ερντεμίρ και συμπλήρωσε: «Σε αυτό το σημείο η Άγκυρα θέλει να αποφύγει νέες κυρώσεις από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ και ειδικά μετά την εκλογή Μπάιντεν στις ΗΠΑ έχουμε δει μια πιο μετριοπαθή ρητορική από την Άγκυρα».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024