Ο άτυχος πυροσβέστης βρισκόταν σε όχημα του Σώματος μαζί με δύο συναδέλφους του. Κάποια στιγμή το πυροσβεστικό κόλλησε στα λασπόνερα κι ο 46χρονος έκανε τη μοιραία κίνηση. Άνοιξε την πόρτα για να βγει και αμέσως παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, κοντά στα ρέματα του αεροδρομίου

Η αυτοθυσία του πυροσβέστη προκαλεί από το μεσημέρι θλίψη και συγκίνηση. Στο πλημμυρισμένο σχολείο στο Απαλό της Αλεξανδρούπολης, έσπευσε να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό μικρών μαθητών και έπεσε στο καθήκον.

Για λίγο δηλώνεται ως αγνοούμενος και τελικά σε αυτή την περιοχή, λίγα μέτρα από το σχολείο που επιχειρούσε επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι όλων. Είναι η στιγμή που η σορός του 46χρονου πατέρα τριών παιδιών εντοπίζεται και η αγωνία για τους δικούς του μετατρέπεται σε απόγνωση.

Η αντίστροφη μέτρηση της ζωής του άτυχου πυροσβέστη άρχισε το μεσημέρι, όταν μετά από λίγα λεπτά καταρρακτώδους βροχής, η περιοχή του σχολείου μετατράπηκε σε ποτάμι. Τα παιδιά παγιδεύτηκαν και πολύ γρήγορα ο διευθυντής του σχολείου κάλεσε την πυροσβεστική για βοήθεια.

Στο σημείο σπεύδουν και οχήματα του στρατού. Τα 110 παιδιά απεγκλωβίζονται με ασφάλεια, αλλά το μεγάλο κακό θα ερχόταν στη συνέχεια.

Κόλλησε το όχημα στα λασπόνερα

Ο άτυχος πυροσβέστης βρισκόταν σε όχημα του Σώματος μαζί με δύο συναδέλφους του. Κάποια στιγμή το πυροσβεστικό κόλλησε στα λασπόνερα κι ο 46χρονος έκανε τη μοιραία κίνηση. Άνοιξε την πόρτα για να βγει και αμέσως παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, κοντά στα ρέματα του αεροδρομίου.

Η τραγική είδηση βυθίζει στο πένθος τόσο την οικογένεια όσο και τους συναδέλφους του 46χρονου. Του αρχιπυροσβέστη που χειμώνα – καλοκαίρι βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Ο θάνατος του 46χρονου πατέρα διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Οι προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν ήταν αδύνατον να αποδώσουν.

Ο Έβρος που από το μεσημέρι θρηνεί συνεχίζει να δοκιμάζεται. Στην περιοχή Αγνάντια με τα λασπόνερα να καλύπτουν δρόμους και χωράφια στο χωριό Μαϊστρος με την κυκλοφορία να διεξάγεται σημειωτόν ακόμα και στον κεντρικό δρόμο και στο Σουφλί με σπίτια να πλημμυρίζουν, περιουσίες να καταστρέφονται και την Πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς και άντληση υδάτων.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr