Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός : Ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες και χαλάζι - Σε ποιες περιοχές [χάρτες]

Καιρός : Ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες και χαλάζι – Σε ποιες περιοχές [χάρτες]

Άστατος θα είναι ο καιρός - Σε ισχύ έκτακτο δελτίο

Ποδαρικό με κακοκαιρία κάνει ο Φεβρουάριος καθώς χαλάει ο καιρός και έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι.

Έτσι, βροχοπτώσεις εκδηλώνονται τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 1 Φεβρουαρίου σε αρκετές περιοχές της χώρας, οι οποίες στα βορειοανατολικά τμήματα συνοδεύονται από καταιγίδες.

Στη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί διακρίνονται οι νεφώσεις πάνω από τη χώρα στις 08:30 το πρωί και με κίτρινους αστερίσκους επισημαίνονται οι καταιγίδες, ενώ εμπεριέχεται πίνακας με τις σημαντικότερες βροχοπτώσεις έως την ίδια ώρα, όπως αυτές καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr κατά τη διάρκεια της ημέρας στη Δυτική Ελλάδα, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στις Κυκλάδες και στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν.

Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα στη Θράκη θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση, ενώ αυξημένη εκτιμάται η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων μετά το μεσημέρι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και σε περιοχές των Κυκλάδων.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν αποτυπώνονται οι περιοχές όπου αναμένονται τα σημαντικότερα φαινόμενα κατά  τα τρίωρα 11:00-14:00 και 17:00-20:00 της Δευτέρας 01/02.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού, που βρίσκεται σε ισχύ, σήμερα από τις πρώτες πρωινές ώρες επηρεάζονται η Θράκη και βαθμιαία τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Τα έντονα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να εξασθενήσουν στα δυτικά και τη Μακεδονία, από το απόγευμα στη Θράκη, ενώ στα νησιά του ανατολικού και βορείου Αιγαίου θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης (02-02-2021).

Θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, οι οποίοι τη Δευτέρα θα φτάσουν πιθανώς και τα 9 μποφόρ.

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024