Εμβόλια : Τρίζει η θέση της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν; Πιέσεις για παραίτηση
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, βρέθηκε αντιμέτωπη με πιέσεις προκειμένου να παραιτηθεί μετά το θέμα που προέκυψε με τον περιορισμό των εξαγωγών εμβολίων στη Βόρεια Ιρλανδία
Εντείνεται όσο περνούν οι ημέρες το συγκρουσιακό κλίμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση στον απόηχο της καθυστέρησης παράδοσης των εμβολίων από την AstraZeneca.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, βρέθηκε αντιμέτωπη με πιέσεις προκειμένου να παραιτηθεί μετά το θέμα που προέκυψε με τον περιορισμό των εξαγωγών εμβολίων στη Βόρεια Ιρλανδία, απειλή πάντως από την οποία η ΕΕ υπαναχώρησε.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές των Βρυξελλών, ευρωπαίοι διπλωμάτες διαφώνησαν με την απόφαση της Ντερ Λάιεν να επιβάλει συνοριακούς ελέγχους στα βορειοϊρλανδικά σύνορα προκειμένου να ελέγχονται οι εξαγωγές εμβολίων που παράγονται στην ΕΕ.
Παρά το γεγονός πως τα σχέδια της ΕΕ δεν πήραν σάρκα και οστά, η απόφαση της Ντερ Λάιεν να θέσει το ζήτημα φέρεται να την έφερε ενώπιον αντιδράσεων από τον κύκλο των ίδιων της των συνεργατών, οι οποίοι την κατηγόρησαν για εκδικητική στάση απέναντι στη Βρετανία μετά το Brexit.
Διπλωμάτης της ΕΕ ανέφερε ότι οι τελευταίες αυτές εξελίξεις έχουν θέσει την πρόεδρο της Κομισιόν σε επισφαλή θέση.
Πάντως, από την πλευρά της Κομισιόν οι πληροφορίες ούτε επιβεβαιώνονται ούτε διαψεύδονται, καθώς εκπρόσωπος της Ντερ Λάιεν αρνήθηκε να σχολιάσει επί θεμάτων που σχετίζονται με «εσωτερικές διαδικασίες για τη λήψη αποφάσεων».
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
- Τρομερός Εμπαπέ: Έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ (vid)
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση (vids)
- Ο Τραμπ ζητά από την CENTCOM να ανοίξουν οι «πύλες της κολάσεως» κατά του Ιράν
- Κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο της κενυατικής προεδρίας – Οι χάκερ ζητούσαν ως λύτρα 5 bitcoin
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442