Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη : Διαμαρτυρία ψαράδων και κυνηγών - Ζητούν άρση της απαγόρευσης αυτών των δραστηριοτήτων

Θεσσαλονίκη : Διαμαρτυρία ψαράδων και κυνηγών – Ζητούν άρση της απαγόρευσης αυτών των δραστηριοτήτων

Χαρακτηρίζουν παράλογο το μέτρο, την ώρα μάλιστα που έχουν ανοίξει τα εμπορικά καταστήματα της χώρας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για κατά βάση μοναχική δραστηριότητα στην ύπαιθρο ή τη θάλασσα.

Σε συμβολική διαμαρτυρία μπροστά στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν σήμερα το πρωί ψαράδες και κυνηγοί, που ζητούν την άρση του μέτρου της απαγόρευσης του ψαρέματος και του κυνηγιού, λόγω της πανδημίας.

Χαρακτηρίζουν παράλογο το μέτρο, την ώρα μάλιστα που έχουν ανοίξει τα εμπορικά καταστήματα της χώρας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για κατά βάση μοναχική δραστηριότητα στην ύπαιθρο ή τη θάλασσα.

«Αυτό που θέλουμε να μας πει ο κ. υπουργός είναι για ποιον λόγο υπάρχει αυτή η απαγόρευση με το ψάρεμα και το κυνήγι. Το να επιτρέπεται στα λεωφορεία να μπαίνουν 100-200 άτομα όπως και στα μαγαζιά – που καλά κάνουνε εφόσον ο κόσμος τηρεί τα μέτρα, για ποιον λόγο απαγορεύει σε εμάς να πάμε στη θάλασσα. Θα μπω στο αμάξι μόνος και θα πάω να ψαρέψω. Τι είναι αυτό που ενοχλεί», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο GRTimes.gr, ο ψαράς Πολυχρόνης Ψωμιάδης.

Την άμεση αναγκαιότητα να αρθεί άμεσα το μέτρο το οποίο απαγορεύει την απαγόρευση του κυνηγιού, επισήμανε ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, Φίλης Γκροζούδης, τονίζοντας την ανάγκη παράλληλα, η κυβέρνηση «να δώσει μεγάλη σημασία και βαρύτητα στον Έλληνα κυνηγό».

«Μαζευτήκαμε σήμερα για να υπενθυμίσουμε ότι το κυνήγι από τα πανάρχαια χρόνια αποτελεί μια δραστηριότητα η οποία είναι από τις πιο σημαντικές για την επιβίωση του ανθρώπου. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε και να βρούμε κανέναν λόγο ο οποίος να δικαιολογεί αυτήν την απαγόρευση που έχει υποστεί το κυνήγι τους τελευταίους δύο μήνες. Εδώ που είμαστε, είμαστε επικίνδυνοι για τον υπόλοιπό πληθυσμό. Αν θα ήμασταν στα βουνά θα είμασταν σίγουρα λιγότεροι, και ελάχιστα επικίνδυνοι», πρόσθεσε ο κ. Γκροζούδης.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024