Η Ελλάδα θα μεσολαβήσει για την επίλυση των διαφορών ανάμεσα στη Βόρεια Μακεδονία και τη Βουλγαρία, αναφέρουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, επικαλούμενα δηλώσεις του έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

«Ως χώρα που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία, θα προσπαθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο να διευκολύνουμε την επίλυση των διαφορών τους», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο Euronews, σύμφωνα με την ιστοσελίδα zurnal.mk της Βόρειας Μακεδονίας.

«Με κάθε δυνατό τρόπο»

Η ιστοσελίδα, επικαλούμενη ανταπόκριση από την Αθήνα του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου mia.mk της Βόρειας Μακεδονίας, αναφέρει ότι ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής.

«Δένδιας: Η Ελλάδα θα προσπαθήσει να διευκολύνει την επίλυση των διαφορών Σκοπίων, Σόφιας» γράφει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Μακεδονίας

«Ακολουθώντας την ατζέντα της Θεσσαλονίκης, η Ελλάδα υποστηρίζει ένθερμα την ευρωπαϊκή προοπτική στη χερσόνησο των Βαλκανίων και φυσικά στα Δυτικά Βαλκάνια, και ιδίως στη συγκεκριμένη περίπτωση της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας.

»Και ως χώρα που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία, θα προσπαθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο να διευκολύνουμε την επίλυση των διαφορών τους. Και είμαι σίγουρος ότι όλοι θα το εκτιμήσουν», είπε ο Νίκος Δένδιας.

«Προσπαθεί να τους βοηθήσει»

Ερωτηθείς εάν η Ελλάδα θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι «η πρωτοβουλία είναι πολύ δυνατή λέξη και πρόσθεσε ότι είναι φίλη με όλους και προσπαθεί να τους βοηθήσει όλους.

«Αλλά πρέπει να πω ξανά ότι πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα, και η μεγάλη εικόνα είναι το μέλλον των Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ενωση», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας στη συνέντευξή του.

Πηγή: zurnal.mk, mia.mk, echedoros-a.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr