Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Μακεδονία : Μεσολάβηση της Ελλάδας στη διένεξή μας με τη Βουλγαρία

Βόρεια Μακεδονία : Μεσολάβηση της Ελλάδας στη διένεξή μας με τη Βουλγαρία

Η Ελλάδα θα μεσολαβήσει για την επίλυση των διαφορών ανάμεσα στη Βόρεια Μακεδονία και τη Βουλγαρία, αναφέρουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, επικαλούμενα δηλώσεις του έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

«Ως χώρα που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία, θα προσπαθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο να διευκολύνουμε την επίλυση των διαφορών τους», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο Euronews, σύμφωνα με την ιστοσελίδα zurnal.mk της Βόρειας Μακεδονίας.

«Με κάθε δυνατό τρόπο»

Η ιστοσελίδα, επικαλούμενη ανταπόκριση από την Αθήνα του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου mia.mk της Βόρειας Μακεδονίας, αναφέρει ότι ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής.

«Δένδιας: Η Ελλάδα θα προσπαθήσει να διευκολύνει την επίλυση των διαφορών Σκοπίων, Σόφιας» γράφει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Μακεδονίας

«Ακολουθώντας την ατζέντα της Θεσσαλονίκης, η Ελλάδα υποστηρίζει ένθερμα την ευρωπαϊκή προοπτική στη χερσόνησο των Βαλκανίων και φυσικά στα Δυτικά Βαλκάνια, και ιδίως στη συγκεκριμένη περίπτωση της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας.

»Και ως χώρα που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία, θα προσπαθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο να διευκολύνουμε την επίλυση των διαφορών τους. Και είμαι σίγουρος ότι όλοι θα το εκτιμήσουν», είπε ο Νίκος Δένδιας.

«Προσπαθεί να τους βοηθήσει»

Ερωτηθείς εάν η Ελλάδα θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι «η πρωτοβουλία είναι πολύ δυνατή λέξη και πρόσθεσε ότι είναι φίλη με όλους και προσπαθεί να τους βοηθήσει όλους.

«Αλλά πρέπει να πω ξανά ότι πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα, και η μεγάλη εικόνα είναι το μέλλον των Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ενωση», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας στη συνέντευξή του.

Πηγή: zurnal.mk, mia.mk, echedoros-a.gr

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024