Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μήνυμα Τσίπρα στις «τάσεις» του ΣΥΡΙΖΑ για διεύρυνση και όχι εσωστρέφεια

Μήνυμα Τσίπρα στις «τάσεις» του ΣΥΡΙΖΑ για διεύρυνση και όχι εσωστρέφεια

Μηνύματα προς τις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ να αποτραπεί η εσωστρέφεια και να δοθεί προτεραιότητα στη διεύρυνση του κόμματος έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας με την εισήγησή του στο σημερινό πολιτικό συμβούλιο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη

Μηνύματα προς τις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ να αποτραπεί η εσωστρέφεια και να δοθεί προτεραιότητα στη διεύρυνση του κόμματος έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας με την εισήγησή του στο σημερινό πολιτικό συμβούλιο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στρατηγική και όχι ευκαιριακή επιλογή

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε ότι η προοδευτική συμμαχία δεν είναι μια ευκαιριακή αλλά μια στρατηγική επιλογή για την εκλογική νίκη και κάλεσε άπαντες στο κόμμα να δουλέψουν γι’ αυτή τη «συμπόρευση» και τη διεύρυνση στους κοινωνικούς χώρους (συνδικαλιστικό κίνημα, τοπική αυτοδιοίκηση, πανεπιστήμια, κλπ).

«Η προοδευτική συμμαχία δεν είναι μια ευκαιριακή αλλά μια στρατηγική επιλογή για τη δημιουργία μιας νέας Προοδευτικής κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας με στόχο την εκλογική νίκη και τη προοδευτική διακυβέρνηση. Δεν αποτέλεσε απλά ένα άνοιγα σε στελέχη του Προοδευτικού χώρου αλλά την αναγκαία διαδικασία συμπόρευσής μας με προοδευτικούς πολίτες, ρεύματα και συλλογικότητες προκειμένου να προχωρήσει μπροστά η χώρα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

Άνοιγμα στην κοινωνία

«Οφείλουμε λοιπόν το επόμενο διάστημα παράλληλα με την οργανωτική ανασυγκρότηση και διεύρυνση του κόμματος να υλοποιήσουμε αυτήν τη στρατηγική επιλογή σε όλους τους κρίσιμους κοινωνικούς χώρους.

»Στο συνδικαλιστικό χώρο, στους χώρους δουλειάς, στη νεολαία και ιδιαίτερα στα πανεπιστήμια, στην τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα στο χώρο του πολιτισμού και της διανόησης. Παντού οφείλουμε να δουλέψουμε για να στήσουμε τη Προοδευτική Συμμαχία. Να οργανώσουμε τη συμπόρευση προοδευτικών πολιτών και ρευμάτων ιδεών με στόχο μια συγκροτημένη απάντηση στο πισωγύρισμα μιας αυταρχικής δεξιάς διακυβέρνησης σε όλους τους τομείς».

Συντεταγμένος διάλογος στο isyriza

Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εισηγήθηκε στο πολιτικό συμβούλιο,  το χρονοδιάγραμμα «για μια συντεταγμένη πορεία διαλόγου των Θέσεων τόσο στις οργανώσεις μελών του Κόμματος όσο και ευρύτερα στη κοινωνία» και πρότεινε μεταξύ άλλων ο Προσυνεδριακός διάλογος να γίνει μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα του isyriza και συντεταγμένα σε όλες τις οργανώσεις μελών του κόμματος.

Πρότεινε να γίνουν ξεχωριστές θεματικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών προκειμένου να συμβάλουν στον εμπλουτισμό των Θέσεων στις επιμέρους αυτές θεματικές.

Πρόγραμμα

Επίσης ο κ. Τσίπρας πρότεινε ξεχωριστή εκδήλωση για τη παρουσία της πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ, το Σχέδιο Ανάκαμψης της οικονομίας και αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, το νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την εργασία με έμφαση στη προστασία των θέσεων και των σχέσεων εργασίας μέσα στη κρίση, για τη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για ένα κοινωνικά αποτελεσματικό και ανθρώπινο κράτος με έμφαση στις μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση και στο πεδίο της αλληλεγγύης, για τη πρόταση του Κόμματος για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, για την προάσπιση της Δημοκρατίας και τον ρόλο των ΜΜΕ και τέλος για ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης με έμφαση στην αξιοκρατία, τη δημοκρατία και τη συμμετοχή του πολίτη στις αποφάσεις και την αποκέντρωση του κράτους.

Οι εργασίες του Πολιτικού Συμβουλίου θα ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα σε νέα συνεδρίαση στην οποία θα γίνει η επεξεργασία των θέσεων του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024