Παπαευαγγέλου: Μας προβληματίζει το άνοιγμα των αθλητικών δραστηριοτήτων
«Η αθλητική δραστηριότητα ήταν μέσα στους κορυφαίους λόγους επιδημιολογικής επιβάρυνσης όλο το προηγούμενο διάστημα», σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς
Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για την πανδημία, τέθηκε το θέμα των αθλητικών δραστηριοτήτων και της πιθανής άρσης της απαγόρευσης αυτών.
Το ζήτημα αυτό αφορά τόσο τους ενήλικες όσο και τα παιδιά: άνθρωποι όλων των ηλικιακών κατηγοριών περνάνε τον περισσότερο χρόνο κλεισμένοι σπίτι τους, κάνοντας καθιστική ζωή και κατανάλωση τροφής μπροστά από μια οθόνη.
Η κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα απασχολεί και προβληματίζει την Επιτροπή, ωστόσο ο κίνδυνος μετάδοσης είναι μεγάλος.
«Είναι εύλογο το ερώτημα. Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέφουν οι μαθητές στα σχολεία. Είναι νωρίς, ωστόσο, να μιλάμε για άνοιγμα των κλειστών αθλητικών χώρων, καθώς εκεί δεν φοράμε μάσκα, ερχόμαστε σε πολύ στενή επαφή με τους συναθλητές μας και η μπάλα έχει αποδειχθεί ως ένα από τα μεταδοτικά μέσα για τον ιό. Με την πρώτη ευκαιρία θα φροντίσουμε να επιστρέψουν τα παιδιά και στους αθλητικούς χώρους», ανέφερε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου.
Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, λέγοντας: «Αυτό που είδαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, ήταν ότι μέσα στους κορυφαίους λόγους επιδημιολογικής επιβάρυνσης ήταν οι αθλητικές δραστηριότητες, ειδικά στις ηλικίες 17 – 18 ετών».
- Ηράκλειο: «Του μίλησα πριν έναν μήνα, δεν το περίμενα…» – Τι λέει συνάδελφος του γιατρού που αυτοκτόνησε
- Μαρίνα Καλογήρου: Γιατί αποφάσισε να αλλάξει 23 σπίτια
- «Κρύβεται» η κυβέρνηση για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ελπίζοντας ότι θα το «ελέγξει» και θα αποφύγει νέες αποκαλύψεις
- Εισήγηση του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού στην Ευρώπη για το ζήτημα της πρόσβασης στην υγεία
- Ξανά στο «κόλπο» για Οτούρου ο Παναθηναϊκός: «Είναι ο Νο1 στόχος του»
- Την Πέμπτη ξεκινάει το εορταστικό ωράριο – Τι ισχύει για την Κυριακή του Πάσχα
- FIFA και UEFA αγνοούν συστηματικά τους Έλληνες διεθνείς διαιτητές
- Αττική 2035: «Φρένο» στον διαγωνισμό για το νέο Ρυθμιστικό – Γιατί ακυρώθηκε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/vitaly-gariev-ngN4CTsIBjE-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442