Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δικηγόρος Σπυρόπουλου: Σημαντικό το #ΜeΤoo, αλλά πρέπει να σέβεται το τεκμήριο της αθωότητας

Δικηγόρος Σπυρόπουλου: Σημαντικό το #ΜeΤoo, αλλά πρέπει να σέβεται το τεκμήριο της αθωότητας

Για τηλεδικίες έκανε λόγο ο δικηγόρος του Κώστα Σπυρόπουλου, Αλέξης Στεφανάκης, σχετικά με τις κατηγορίες εναντίον του ηθοποιού για σεξουαλική παρενόχληση προτάσσοντας το τεκμήριο της αθωότητας

Για τηλεδικίες έκανε λόγο ο δικηγόρος του Κώστα Σπυρόπουλου, Αλέξης Στεφανάκης, σχετικά με τις κατηγορίες εναντίον του ηθοποιού για σεξουαλική παρενόχληση προτάσσοντας το τεκμήριο της αθωότητας.

Ο δικηγόρος του Κώστα Σπυρόπουλου, Αλέξης Στεφανάκης μιλώντας στο MEGA για τις κατηγορίες κατά του ηθοποιού περί σεξουαλικής παρενόχλησης. Σχολιάζοντας ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού για την υπόθεση έκανε λόγο «για μια περίεργη μορφή δίκης» στην οποία δικάζεται ο κ. Σπυρόπουλος.

Όπως τόνισε ο δικηγόρος, δεν μπορεί να αντιληφθεί τον λόγο που αυτές οι γυναίκες που προχώρησαν στην δημόσια καταγγελία δεν είχαν μεταβεί στον εισαγγελέα τόσα χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό, ισχυρίστηκε πως έχουν περάσει 25 ολόκληρα χρόνια οπότε αυτές οι γυναίκες δεν είναι πλέον «στην πρώτη νεότητα» ώστε να φοβηθούν να προχωρήσουν σε καταγγελία στον εισαγγελέα.

«Ζούμε στην Ελλάδα, όχι στο Ριάντ, οι γυναίκες δεν φοράνε μπούργκες […] δεν δέχομαι ότι πριν 20 χρόνια στην Ελλάδα ζούσαμε σε ένα περίεργο καθεστώς Σαουδικής Αραβίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανάκης.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι το κίνημα «#ΜeΤoo» είναι εξαιρετικά σημαντικό και «είμαι υπέρ» ωστόσο «ο καταγγελλόμενος θα πρέπει να προστατεύεται».

Σε σχετική ερώτηση για την αν στην πρώτη επικοινωνία του κ. Σπυρόπουλου με τον ίδιο, ο ηθοποιός δεν κατάλαβε σε τι αναφέρονταν οι καταγγελίες, ο δικηγόρος απάντησε καταφατικά.

Σε κάθε περίπτωση αναρωτήθηκε επίσης πως ακριβώς γίνεται να διερευνηθεί μια καταγγελία που αφορά συμβάν άνω των 20 χρόνων.

«Δεν έχω υπόθεση στα χέρια μου γιατί δεν υπάρχει υπόθεση, υπάρχει μια περίεργη τηλεδικία» είπε ο δικηγόρος.

Εκτός αυτών τόνισε ότι μπορεί «δυο άνθρωποι αντιλήφθηκαν με διαφορετικό τρόπο ένα συμβάν» προτρέποντας ωστόσο κάθε γυναίκα που δέχεται παρενόχληση η κακοποίηση οποιουδήποτε τύπου να το καταγγέλλει.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024