Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιβύη : Οι ΗΠΑ ζητούν την αποχώρηση των τουρκικών και ρωσικών δυνάμεων

Λιβύη : Οι ΗΠΑ ζητούν την αποχώρηση των τουρκικών και ρωσικών δυνάμεων

Η Ουάσινγκτον «ζητά από την Τουρκία και τη Ρωσία να ξεκινήσουν αμέσως την αποχώρηση των δυνάμεών τους» από τη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένων και των μισθοφόρων, δήλωσε ο αμερικανός, προσωρινός πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη

Η Ουάσινγκτον «ζητά από την Τουρκία και τη Ρωσία να ξεκινήσουν αμέσως την αποχώρηση των δυνάμεών τους» από τη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένων και των μισθοφόρων, δήλωσε ο αμερικανός, προσωρινός πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Ρίτσαρντ Μιλς.

«Ζητάμε από όλους τους εξωτερικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Τουρκίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να σεβαστούν την εθνική κυριαρχία της Λιβύης και να σταματήσουν αμέσως όλες τις στρατιωτικές παρεμβάσεις» είπε ο Μιλς κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το θέμα αυτό.

Συμφωνία για προσωρινή εκτελεστική εξουσία και εκλογές

Σημειώνεται πως οι συμμετέχοντες στον ενδολιβυκό πολιτικό διάλογο ενέκριναν την Τρίτη μηχανισμό επιλογής των μελλοντικών ηγετών της μετάβασης μέχρι τις εκλογές που προβλέπεται να γίνουν τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την Αποστολή Υποστήριξης του ΟΗΕ στη Λιβύη.

Η συμφωνία αφορά την εγκαθίδρυση «ενοποιημένης εκτελεστικής αρχής», την ώρα που η χώρα είναι διαιρεμένη ανάμεσα σε δύο αρχές, την κυβέρνηση της Τρίπολης, που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ και υποστηρίζεται από την Τουρκία, και μια εξουσία την οποία ενσαρκώνει ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024