Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λιβύη : Ανασύρουν συνεχώς πτώματα από τους ομαδικούς τάφους της Ταρχούνα

Λιβύη : Ανασύρουν συνεχώς πτώματα από τους ομαδικούς τάφους της Ταρχούνα

Η Ταρχούνα αποτελούσε μέχρι πέρυσι οχυρό και προκεχωρημένο κέντρο διοίκησης επιχειρήσεων των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Οι αρχές της Λιβύης ανέσυραν 10 πτώματα που δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί από νέο ομαδικό τάφο που εντόπισαν στην πόλη Ταρχούνα, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η Γενική Αρχή Ερευνας και Αναγνώρισης της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης.

Αλλα δέκα πτώματα

Η Ταρχούνα, περίπου 90 χιλιόμετρα νότια της Τρίπολης, αποτελούσε μέχρι πέρυσι οχυρό και προκεχωρημένο κέντρο διοίκησης επιχειρήσεων των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της πρωτεύουσας της Λιβύης και έδρας της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ).

«Επειτα από έρευνες στην Ταρχούνα, δέκα πτώματα που δεν έχουν αναγνωριστεί ανασύρθηκαν από ομαδικό τάφο στη Μασρού Αλ Ραμπτ», συνοικία της πόλης, ανέφερε η υπηρεσία αυτή.

Περίπου 200

Αφότου ξεκίνησαν οι έρευνες τον Ιούνιο του 2020 στην Ταρχούνα και στη νότια Τρίπολη, έχουν ανακτηθεί περίπου διακόσια πτώματα που δεν έχουν αναγνωριστεί από 28 ομαδικούς τάφους, σύμφωνα με την Αρχή, που επισήμανε ότι οι έρευνες για να εντοπιστούν κι άλλοι συνεχίζονται.

Οι δυνάμεις οι οποίες δηλώνουν πίστη στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση κατηγορούν τα αντίπαλα στρατεύματα, που εδρεύουν στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ότι διέπραξαν μαζικές σφαγές στην Ταρχούνα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Συνάντησε τον Νεϊμάρ ο Τσιτσιπάς

Συνάντηση αστέρων ανάμεσα σε Στέφανο Τσιτσιπά, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Νεϊμάρ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024