Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Ζηλανδία: Τουριστική καμπάνια βάζει «φρένο» στην κοινοτοπία των social media

Νέα Ζηλανδία: Τουριστική καμπάνια βάζει «φρένο» στην κοινοτοπία των social media

Η Νέα Ζηλανδία ξεκίνησε μια νέα τουριστική εκστρατεία, προτρέποντας τους ταξιδιώτες να σταματήσουν να μιμούνται φωτογραφίες που βλέπουν στα social media και να «μοιράζονται κάτι νέο»

Η Νέα Ζηλανδία ξεκίνησε μια νέα τουριστική εκστρατεία, προτρέποντας τους ταξιδιώτες να σταματήσουν να μιμούνται φωτογραφίες που βλέπουν στα social media και να «μοιράζονται κάτι νέο».

Η έκκληση προς τους τουρίστες και τους ταξιδιώτες, οπτικοποιήθηκε εύστοχα μέσα από ένα σύντομο βίντεο, με πρωταγωνιστή τον κωμικό Tom Sainsbury ως μέλος της «Social Observation Squad(SOS)».

Ο «φύλακας» ακολουθεί τους τουρίστες σε μερικά από τα πιο διάσημα τοπία της Νέας Ζηλανδία και τους παροτρύνει να σταματήσουν να ταξιδεύουν «υπό την επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης».

«Έχω κληθεί να αντιμετωπίσω ένα φαινόμενο που παρατηρείται ολοένα κι πιο συχνά»  λέει στην αρχή του βίντεο, εξηγώντας στη συνέχεια:

«Πολλοί βλέπουν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προσπαθούν να τις αντιγράψουν».

«Τους ξέρετε», προσθέτει παρουσιάζοντας μια λίστα με αναρτημένες δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με δημοφιλείς πόζες

Το νέο αυτό βίντεο, αποτελεί μέρος της εκστρατείας «Do Something New» του τουριστικού συμβουλίου της Νέας Ζηλανδίας.

Η πανέξυπνη τουριστική καμπάνια έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για τον τουρισμό, με τους περισσότερους διεθνείς ταξιδιώτες να απαγορεύονται να εισέλθουν στη χώρα.

Η πρωθυπουργός Jacinda Ardern δήλωσε την Τρίτη ότι τα σύνορα της Νέας Ζηλανδίας θα παραμείνουν κλειστά για το μεγαλύτερο μέρος του τρέχοντος έτους, καθώς η πανδημία Covid-19 μαίνεται, αλλά ότι η χώρα θα συνεχίσει τις ταξιδιωτικές ρυθμίσεις με τις γειτονικές χώρες.

«Δεδομένων των κινδύνων στον κόσμο γύρω μας και της αβεβαιότητας της παγκόσμιας διάθεσης του εμβολίου, θεωρούμε δεδομένο ότι θα επηρεαστούν τα σύνορά μας για μεγάλο μέρος της χρονιάς», δήλωσε η Άρντερ σε συνέντευξη Τύπου.

Για την επανεκκίνηση του τουρισμού, οι αρχές είτε χρειάζεται να γνωρίζουν ότι όσοι εμβολιάστηκαν δεν μεταδίδουν την Covid-19 – κάτι που δεν είναι ακόμη γνωστό –  ή μεγάλο μέρος του πληθυσμού να εμβολιαστεί, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να εισέλθουν με ασφάλεια στη Νέα Ζηλανδία.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024