Μετά τις έντονες χιονοπτώσεις και τα προβλήματα που προκάλεσαν κυρίως στον κεντρικό και βόρειο Εβρο, συναγερμός έχει σημάνει λόγω ανόδου της στάθμης των νερών στον Ερυθροπόταμο Διδυμοτείχου και στον χείμαρρο «Τσάι» Φερρών.

Μετά τις έντονες χιονοπτώσεις και τα προβλήματα που προκάλεσαν κυρίως στον κεντρικό και βόρειο Εβρο, συναγερμός έχει σημάνει λόγω ανόδου της στάθμης των νερών στον Ερυθροπόταμο Διδυμοτείχου και στον χείμαρρο «Τσάι» Φερών.

Χρειάζεται προσοχή

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Διδυμοτείχου, η στάθμη του Ερυθροποτάμου ανεβαίνει και χρειάζεται προσοχή, ενώ όλα αυτά προκαλούν έντονη ανησυχία αν θυμηθούμε τις καταστροφικές πλημμύρες στις 12 Ιανουαρίου σε Διδυμότειχο, Σουφλί, Αλεξανδρούπολη.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σύμφωνα με νέα δεδομένα από τους αισθητήρες η στάθμη του Ερυθροποτάμου παρουσιάζει ανοδική πορεία.

Εφιστούμε την προσοχή στους δημότες καθώς έπειτα από το σπάσιμο των αναχωμάτων, η πιθανότητα για τη διάχυση των υδάτων προς τις καλλιέργειες και γενικότερα σε υποδομές πλησίον του Ερυθροποτάμου είναι υψηλή.


Φωτογραφία evros-news.gr

»Ακόμη δεν μπορεί να εκτιμηθεί η κατάσταση σε ποιο σημείο θα εκτονωθεί, ωστόσο αναμένεται όγκος υδάτων στις παραποτάμιες περιοχές του Ερυθροποτάμου σε επίπεδα που καθιστά εκ νέου την περιοχή σε επικίνδυνη.

»Καλούνται όλοι οι κτηνοτρόφοι και παραγωγοί της περιοχής της κοιλάδας του Ερυθροποτάμου , να διατηρήσουν ασφαλισμένες τις περιουσίες τους, διασφαλίζοντας πρωτίστως την ατομική τους ασφάλεια.

»Παράλληλα συστήνουμε προληπτικά στους παραγωγούς των παραποτάμιων περιοχών, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις προς τον Ερυθροπόταμο και τον Εβρο τις επόμενες ώρες και μέρες.

Στο «Τσάι» Φερών

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται επίσης και οι υπηρεσίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης από την αύξηση των υδάτων στον χείμαρρο «Τσάι».

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε: «Από χθες (σ.σ.: προχθές) το βράδυ παρακολουθούμε συνεχώς την κατάσταση.

»Προς το παρόν, αν και η στάθμη παραμένει σε υψηλά επίπεδα, παρουσιάζει στασιμότητα».

Πηγή: evros-news.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr