Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός : Έπεσαν οι πρώτες νιφάδες στο κέντρο της Αθήνας - Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Καιρός : Έπεσαν οι πρώτες νιφάδες στο κέντρο της Αθήνας – Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Οι Αθηναίοι είδαν λίγες νιφάδες από χιόνι να πέφτουν το πρωί της Τετάρτης

Νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους και στο κέντρο της Αθήνας το πρωί της Τετάρτης καθώς η κακοκαιρία σαρώνει όλη την χώρα.

Το κρύο είναι τσουχτερό γεγονός που εξηγεί και την υποτονική κίνηση σήμερα στο κέντρο της πόλης παρά τα ανοιχτά καταστήματα.

Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών άλλωστε σήμερα θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς σύμφωνα με τις προγνώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Για να υπάρχει παροδική και ασθενής χιονόπτωση στην Αθήνα σημαίνει πώς στα βόρεια ορεινά του νομού η χιονόπτωση είναι πυκνή όπως είχε προβλεφθεί από τους μετεωρολόγους.

Η ΕΜΥ είχε κάνει λόγο για βροχοπτώσεις, καταιγίδες και χιόνια σήμερα, ενώ η θερμοκρασία είναι σε πτωτική πορεία και οι άνεμοι πνέουν εντάσεως έως και 8 μποφόρ στα πελάγη.

Να σημειωθεί πως αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν έπεσε η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας σήμερα το πρωί.

Όπως προκύπτει από το πίνακα που ακολουθεί και παρουσιάζει τους 8 σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες, το θερμόμετρο έφτασε τους -8.6 βαθμούς Κελσίου στη Βουνάσα Γρεβενών. Σημειώνεται ότι σε σταθμούς που λειτουργούν σε χιονοδρομικά κέντρα και ορεινά καταφύγια (δεν περιλαμβάνονται στον πίνακα) η θερμοκρασία έπεσε ακόμη περισσότερο. Για παράδειγμα στο Χ/Κ Καϊμακτσαλάν έφτασε τους -14 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα επικράτησαν θυελλώδεις άνεμοι, με τις ριπές τις ριπές τους στο Αιγαίο να ξεπερνούν τα 100 χλμ/ώρα.

Η ισχυρότερη ριπή έως το πρωί της Τετάρτης 27/1 καταγράφηκε στην Ανάφη και ήταν ίση με 103 χλμ/ώρα, όπως φαίνεται στο σχετικό πίνακα.

Ο καιρός σήμερα

Βροχοπτώσεις αλλά και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κατά κύριο λόγο στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, στο Νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Θράκη, κατά τόπους σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας και των βορειότερων νησιών του Αιγαίου καθώς και στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά των λοιπών ηπειρωτικών.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -4 έως 3 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 0 έως 7, στη Θεσσαλία από 1 έως 9, στην Ήπειρο από -2 έως 10, στην Ανατολική Στερεά από 1 έως 9, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο από 3 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 9, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 4 έως 7, στις Κυκλάδες από 5 έως 11, στα Δωδεκάνησα από 8 έως 15 και στην Κρήτη από 8 έως 13 βαθμούς. Η ελάχιστη θερμοκρασία στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές έως τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου. Χιονοπτώσεις ή χιονόνερο αναμένονται τις ίδιες ώρες στα ορεινά αλλά και στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών χιονοπτώσεων ή χιονόνερου έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Θερμαϊκό οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 7 και έως το πρωί τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024