Κοροναϊος – Γερμανία : «Η Γερμανία δεν θα γίνει φυλακή» δηλώνει ο Ζέεχοφερ για τους περιορισμούς
Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ κατέστησε σαφές ότι δεν επιδιώκει γενική απαγόρευση ταξιδιών στο εξωτερικό προκειμένου να καταπολεμηθεί η πανδημία του κοροναϊού.
Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ κατέστησε σαφές ότι δεν επιδιώκει γενική απαγόρευση ταξιδιών στο εξωτερικό προκειμένου να καταπολεμηθεί η πανδημία του κοροναϊού.
«Δεν πρόκειται για απαγόρευση ταξιδιών. Η Γερμανία δεν θα γίνει φυλακή», τόνισε ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild» και πρόσθεσε πως «οι νομικοί του υπουργείου είναι της γνώμης ότι για ένα τέτοιο βήμα υπάρχουν σύμφωνα με το Σύνταγμα πολύ μεγάλα νομικά κωλύματα».
Προχθές, Τρίτη, ο Ζέεχοφερ είχε πει στην «Bild» ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση «εξετάζει επίσης τη μηδενική σχεδόν μείωση της εναέριας κυκλοφορίας προς τη Γερμανία».
Δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι απέναντι στη μετάλλαξη
Σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε ότι αυτό αφορά μόνο σε χώρες με ιδιαίτερα επικίνδυνες μεταλλάξεις του κοροναϊού. Αυτή τη στιγμή τέτοιες χώρες είναι η Βρετανία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Νότια Αφρική και η Βραζιλία. Κάθε μέρα όμως μπορούν να προστεθούν περισσότερες», διευκρίνισε.
«Όταν επιβάλλουμε τόσους περιορισμούς στους πολίτες στη Γερμανία, δεν μπορούμε να καθίσουμε και να παρακολουθούμε άπρακτοι καθώς μια επικίνδυνη μετάλλαξη του κοροναϊού εισάγεται στη Γερμανία», πρόσθεσε ο υπουργός.
Ο Ζέεχοφερ τάχθηκε επίσης στη συνέντευξή του υπέρ της αυστηρότερης δυνατής τήρησης των μέτρων στις περιοχές όπου εντοπίστηκε η μετάλλαξη.
«Είμαι υπέρ των αυστηρών εξαιρέσεων, ώστε αυτές να μην καταργούν τον βασικό κανόνα, να μην τον καθιστούν διάτρητο, να μην τον μετατρέπουν σε ελβετικό τυρί», είπε.
Ανέφερε δε «ως παράδειγμα εξαίρεσης τη μεταφορά ιδιαίτερα σημαντικών ιατρικών προϊόντων». Το κατά πόσον η κυκλοφορία των εμπορευμάτων πρέπει να εξαιρεθεί το άφησε όμως ανοικτό.
Όσον αφορά στους ελέγχους για την απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία, ο Βαυαρός πολιτικός είπε: «Θα γίνονται έλεγχοι στα αεροδρόμια, στον δρόμο και στα τρένα. Στο χερσαία σύνορα θα γίνεται συστηματικός έλεγχος των εισερχομένων ατόμων».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η κριτική σκέψη δεν αρκεί στην εποχή της AI – Γιατί δεν είναι μόνο θέμα μάθησης αλλά και δημοκρατίας
- Μητσοτάκης: Στήνει αφήγημα δικαίωσης μετά την έκθεση της ΕΕ για το Κράτος Δικαίου – Πυρά στην αντιπολίτευση
- Μαύρος καπνός σκεπάζει τη Μόσχα: Συγκλονιστικές εικόνες μετά τις επιθέσεις της Ουκρανίας στη Ρωσία – 8 νεκροί
- Γαλλικά ΜΜΕ: «Ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί την περίπτωση Φρανσίσκο»
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι όταν το ψεύδος αποκαλύπτεται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος
- «Θέλημα Θεού; Προφητεία;» – Μέσι και Λουίς ντε λα Φουέντε για το viral κλικ με τον Γιαμάλ – «Μοιραία μαζί»
- Macron, Merz Push to Revive Franco-German Defense Ties
- Ολυμπιακός: Μια εβδομάδα εκτός ο Σιπιόνι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442