Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναδιάρθρωση καλλιεργειών σταφίδας από το Ταμείο Ανάκαμψης

Αναδιάρθρωση καλλιεργειών σταφίδας από το Ταμείο Ανάκαμψης

Τα σχέδια βρίσκονται ήδη στη φάση της διαπραγμάτευσης με τις ευρωπαϊκές αρχές ενώ η διαδικασία αυτή ?ε βάση το αρχικό χρονοδιάγρα??α, θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι και το τέλος Απριλίου.

Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με χρονικό ορίζοντα πενταετίας ύψους 50 εκατ. ευρώ (10 εκ. ευρώ ετησίως) για την ενίσχυση καλλιεργητών που θα ενταχθούν σε δράσεις προγράμματος αναδιάρθρωσης της σταφίδας επεξεργάζεται αυτή την περίοδο αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι προθέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου όπως αυτές εκφράστηκαν στην τηλεδιάσκεψη με τους αντιπεριφερειάρχες αγροτικού τομέα είναι η ένταξη του προγράμματος αναδιάρθρωσης σταφίδας στο Ταμείο Ανάκαμψης που θα ενισχύσει μεταξύ άλλων και δράσεις για τον αγροτικό χώρο και τον αγροδιατροφικό το?έα.

Στον άξονα αυτό περιλαμβάνεται και η αναδιάρθρωση καλλιεργειών όπου σύμφωνα με τον σχεδιασμό που γίνεται το πιθανότερο είναι εδώ να ενταχθούν ειδικές δράσεις για τα πυρηνόκαρπα που υπάρχει άμεση ανάγκη καθώς και για την σταφίδα.

Τα σχέδια βρίσκονται ήδη στη φάση της διαπραγμάτευσης με τις ευρωπαϊκές αρχές ενώ η διαδικασία αυτή ?ε βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα, θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι και το τέλος Απριλίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας Θεόδωρος Βασιλόπουλος που ήδη έχει ζητήσει δια ζώσης συνάντηση με τον υπουργό Σπήλιο Λιβανό εξέφρασε την πεποίθησή του ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις και πρόσθεσε: « Στην κορυφή της αγροτικής ατζέντας μας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται το θέμα της αναδιάρθρωσης της σταφίδας με οικονομική ενίσχυση. Στο πλαίσιο αυτό και έχω ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Σπήλιο Λιβανό. Υπάρχει η πολιτική βούληση να εντάξει την αναδιάρθρωση της σταφίδας σε πρόγραμμα προκειμένου να στηριχθεί με οικονομική ενίσχυση, μέσα από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης που ενεργοποιείται μέσα στους επόμενους μήνες από την χώρα μας. Η Κορινθιακή σταφίδα είναι ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας που όλοι προτείνουν να βάλουμε στη διατροφή μας. Αυτό θα διεκδικήσουμε και θα επιμείνουμε ως Περιφέρεια που χιλιάδες στρέμματά της είναι σταφιδοκαλλιέργεια. Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει πειστεί για την αναγκαιότητα της αναδιάρθρωσης της Κορινθιακής σταφίδας με οικονομική ενίσχυση.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024