Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ελβετία-Covid-19: Ενα δισ. φράγκα για τον εντοπισμό των ασυμπτωματικών κρουσμάτων

Ελβετία-Covid-19: Ενα δισ. φράγκα για τον εντοπισμό των ασυμπτωματικών κρουσμάτων

Η Ελβετία ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι έτοιμη να δαπανήσει το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου φράγκων (περίπου 930 εκατομμύρια ευρώ) για να διευκολύνει την ανίχνευση των ασυμπτωματικών φορέων της Covid-19, εκτιμώντας πως είναι πιθανόν υπεύθυνοι για την πλειονότητα των κρουσμάτων

Η Ελβετία ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι έτοιμη να δαπανήσει το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου φράγκων (περίπου 930 εκατομμύρια ευρώ) για να διευκολύνει την ανίχνευση των ασυμπτωματικών φορέων της Covid-19, εκτιμώντας πως είναι πιθανόν υπεύθυνοι για την πλειονότητα των κρουσμάτων.

«Εκτιμάμε πως για το 50% και πλέον των μολύνσεων από Covid-19 ευθύνονται ασυμπτωματικοί φορείς, που δεν γνωρίζουν επομένως πως έχουν μολυνθεί», διευκρινίζει η κυβέρνηση, επισημαίνοντας πως θα αναλάβει το κόστος των rapid test.

Στόχος είναι να προστατευτούν καλύτερα οι ευπαθείς ομάδες και να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν ταχύτερα οι τοπικές εστίες μόλυνσης, υπογραμμίζει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε ένα δελτίο τύπου.

Στα μέσα Δεκεμβρίου, η Ελβετία είχε ήδη εγκρίνει τον εντοπισμό των ασυμπτωματικών φορέων της νόσου, στο πλαίσιο των σχεδίων προστασίας, για παράδειγμα, στις κοινωνικές ιατρικές δομές, τα ξενοδοχεία ή την εργασία.

«Προκειμένου να ενισχυθεί αυτή η πρακτική, η Ελβετία θα αναλάβει το κόστος των τεστ, που μπορούν να γίνουν επιτόπου από το ίδιο το προσωπικό», τονίζεται.

Εάν το αποτέλεσμα του ράπιντ τεστ θα είναι θετικό, ο ασθενής θα πρέπει να κάνει ένα τεστ PCR και σε αυτήν την περίπτωση, το αποτέλεσμα θα πρέπει να ανακοινωθεί επισήμως.

Η στρατηγική της διευρυμένης ανίχνευσης θα επιτρέψει επίσης να εντοπιστούν και να περιοριστούν οι τοπικές εστίες μόλυνσης, ιδίως στα σχολεία, κάτι που είναι ακόμα σημαντικότερο δεδομένου ότι τα νέα στελέχη του κορονοϊού εξαπλώνονται στην Ελβετία. Είναι γεγονός ότι το 10% των θετικών κρουσμάτων που καταγράφηκαν στη χώρα συνδέονται αυτή τη στιγμή με το βρετανικό στέλεχος. Ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας Αλέν Μπερσέ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Η Ελβετία, με πληθυσμό 8,6 εκατομμυρίων κατοίκων, μετρά ήδη 8.500 νεκρούς από τον νέο κορονοϊό.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024