Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απαρτχάιντ

Απαρτχάιντ

Εδώ υπάρχει μια διχογνωμία στον έγκυρο αριστερό Τύπο. Οι μεν πιστεύουν ότι τον ρίχνει ο Τσίπρας («Αυγή», Left gr κ.λπ). Οι δε ότι τον ρίχνει ο Σαμαράς («Εφημερίδα των Συντακτών», διαδικτυακοί φίλοι ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ).

κυβέρνηση πέφτει, είναι βέβαιο. Οσοι δεν το καταλαβαίνουν είναι επειδή δεν διάβασαν «Αυγή», όπου πρώην μετακλητός υπάλληλος του Τσίπρα ανακοίνωσε ότι «ο Μητσοτάκης είναι στα σκοινιά» (23/1).

Ποιος τον έριξε στα σκοινιά; Και, συνεπώς, ποιος ρίχνει την κυβέρνηση;

Εδώ υπάρχει μια διχογνωμία στον έγκυρο αριστερό Τύπο. Οι μεν πιστεύουν ότι τον ρίχνει ο Τσίπρας («Αυγή», Left gr κ.λπ). Οι δε ότι τον ρίχνει ο Σαμαράς («Εφημερίδα των Συντακτών», διαδικτυακοί φίλοι ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ).

Υποθέτω φυσικά ότι κάποιοι στιγμή θα μαζευτούν να το συμφωνήσουν. Αλλά έως τότε γιατί δεν πέφτει ο Μητσοτάκης αφού τόσο πολλοί ξέρουν ότι πέφτει;

Διότι εκεί είναι το κόλπο. Αλλοι λένε για τον Τσίπρα κι άλλοι για τον Σαμαρά, ξέρετε γιατί; Για να κρύψουν τη σκληρή πραγματικότητα: τον Μητσοτάκη τον ρίχνει ο Φίλης!

Πρώτα πήρε το όπλο του (μεταφορικώς εννοείται…) δηλώνοντας ότι «θα αγωνιστούμε για να μην εφαρμοστούν στην πράξη» τα μέτρα προστασίας των πανεπιστημίων (14/1).

Στη συνέχεια απείλησε ότι μόλις περάσει ο κορωνοϊός «θα ανοίξει με θόρυβο η κλειστή βαλβίδα των κοινωνικών αντιδράσεων» (23/1).

Ακολούθως ανακοίνωσε «μια μάχη για τη δημοκρατία» και «μια κεντρική πολιτική μάχη δημοκρατικής ανατροπής» -βχωρίς να εξηγήσει ούτε ποιος απειλεί τη δημοκρατία, ούτε ποιος θα ανατρέψει ποιον…

Και όλα αυτά θα συμβούν «μέσα κι έξω από τη Βουλή» – απλώς προσοχή στο «έξω» μήπως καεί κανένας άνθρωπος όπως στη Marfin…

Γιατί όμως κάνει τέτοια φασαρία ο Φίλης; Προφανώς νοιάζεται για την παιδεία και τα πανεπιστήμια παρόλο που είναι ίσως ο μοναδικός υπουργός Παιδείας τον τελευταίο αιώνα που δεν έχει τελειώσει πανεπιστήμιο.

Ούτε γιατρός είναι, αλλά κάτι έχει να πει και για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Αλλωστε προειδοποίησε για τα πιστοποιητικά. «Ας βγάλει από το μυαλό του ο κ. Μητσοτάκης ότι έχει τη δυνατότητα – σίγουρα δεν έχει την έγκριση της Βουλής – να επιδιώξει περιορισμούς τύπου απαρτχάιντ» (24/1).

Προφανώς (και φαντάζομαι την έκπληξή του) ο Φίλης αγνοεί ότι το είδος του απαρτχάιντ που έχει στο μυαλό του ισχύει παγκοσμίως και προ πολλού.

Για τις διεθνείς μετακινήσεις χρειάζεται ταξιδιωτικό έγγραφο που ονομάζεται «διαβατήριο» ή άλλο σχετικό. Για τις εσωτερικές αεροπορικές πτήσεις είναι απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα.

Σε πάμπολλες χώρες δεν ταξιδεύεις χωρίς πιστοποιητικά εμβολιασμού για διάφορες ασθένειες, ακόμη και για «ιαπωνική εγκεφαλίτιδα». Ενώ για άλλες πολλές χώρες χρειάζεται απαραιτήτως ταξιδιωτική βίζα.

Κατόπιν αυτών δεν ξέρω τελικά τι είναι χειρότερο. Ο Μητσοτάκης που θέλει να εγκαθιδρύσει το απαρτχάιντ; Ή ο Φίλης που ανέλαβε τον ρόλο του Μαντέλα;

Είμαι βέβαιος όμως ότι το δεύτερο έχει μεγαλύτερη πλάκα.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024