Εδώ υπάρχει μια διχογνωμία στον έγκυρο αριστερό Τύπο. Οι μεν πιστεύουν ότι τον ρίχνει ο Τσίπρας («Αυγή», Left gr κ.λπ). Οι δε ότι τον ρίχνει ο Σαμαράς («Εφημερίδα των Συντακτών», διαδικτυακοί φίλοι ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ).

κυβέρνηση πέφτει, είναι βέβαιο. Οσοι δεν το καταλαβαίνουν είναι επειδή δεν διάβασαν «Αυγή», όπου πρώην μετακλητός υπάλληλος του Τσίπρα ανακοίνωσε ότι «ο Μητσοτάκης είναι στα σκοινιά» (23/1).

Ποιος τον έριξε στα σκοινιά; Και, συνεπώς, ποιος ρίχνει την κυβέρνηση;

Εδώ υπάρχει μια διχογνωμία στον έγκυρο αριστερό Τύπο. Οι μεν πιστεύουν ότι τον ρίχνει ο Τσίπρας («Αυγή», Left gr κ.λπ). Οι δε ότι τον ρίχνει ο Σαμαράς («Εφημερίδα των Συντακτών», διαδικτυακοί φίλοι ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ).

Υποθέτω φυσικά ότι κάποιοι στιγμή θα μαζευτούν να το συμφωνήσουν. Αλλά έως τότε γιατί δεν πέφτει ο Μητσοτάκης αφού τόσο πολλοί ξέρουν ότι πέφτει;

Διότι εκεί είναι το κόλπο. Αλλοι λένε για τον Τσίπρα κι άλλοι για τον Σαμαρά, ξέρετε γιατί; Για να κρύψουν τη σκληρή πραγματικότητα: τον Μητσοτάκη τον ρίχνει ο Φίλης!

Πρώτα πήρε το όπλο του (μεταφορικώς εννοείται…) δηλώνοντας ότι «θα αγωνιστούμε για να μην εφαρμοστούν στην πράξη» τα μέτρα προστασίας των πανεπιστημίων (14/1).

Στη συνέχεια απείλησε ότι μόλις περάσει ο κορωνοϊός «θα ανοίξει με θόρυβο η κλειστή βαλβίδα των κοινωνικών αντιδράσεων» (23/1).

Ακολούθως ανακοίνωσε «μια μάχη για τη δημοκρατία» και «μια κεντρική πολιτική μάχη δημοκρατικής ανατροπής» -βχωρίς να εξηγήσει ούτε ποιος απειλεί τη δημοκρατία, ούτε ποιος θα ανατρέψει ποιον…

Και όλα αυτά θα συμβούν «μέσα κι έξω από τη Βουλή» – απλώς προσοχή στο «έξω» μήπως καεί κανένας άνθρωπος όπως στη Marfin…

Γιατί όμως κάνει τέτοια φασαρία ο Φίλης; Προφανώς νοιάζεται για την παιδεία και τα πανεπιστήμια παρόλο που είναι ίσως ο μοναδικός υπουργός Παιδείας τον τελευταίο αιώνα που δεν έχει τελειώσει πανεπιστήμιο.

Ούτε γιατρός είναι, αλλά κάτι έχει να πει και για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Αλλωστε προειδοποίησε για τα πιστοποιητικά. «Ας βγάλει από το μυαλό του ο κ. Μητσοτάκης ότι έχει τη δυνατότητα – σίγουρα δεν έχει την έγκριση της Βουλής – να επιδιώξει περιορισμούς τύπου απαρτχάιντ» (24/1).

Προφανώς (και φαντάζομαι την έκπληξή του) ο Φίλης αγνοεί ότι το είδος του απαρτχάιντ που έχει στο μυαλό του ισχύει παγκοσμίως και προ πολλού.

Για τις διεθνείς μετακινήσεις χρειάζεται ταξιδιωτικό έγγραφο που ονομάζεται «διαβατήριο» ή άλλο σχετικό. Για τις εσωτερικές αεροπορικές πτήσεις είναι απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα.

Σε πάμπολλες χώρες δεν ταξιδεύεις χωρίς πιστοποιητικά εμβολιασμού για διάφορες ασθένειες, ακόμη και για «ιαπωνική εγκεφαλίτιδα». Ενώ για άλλες πολλές χώρες χρειάζεται απαραιτήτως ταξιδιωτική βίζα.

Κατόπιν αυτών δεν ξέρω τελικά τι είναι χειρότερο. Ο Μητσοτάκης που θέλει να εγκαθιδρύσει το απαρτχάιντ; Ή ο Φίλης που ανέλαβε τον ρόλο του Μαντέλα;

Είμαι βέβαιος όμως ότι το δεύτερο έχει μεγαλύτερη πλάκα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr