Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σήφης Βαλυράκης: Ποια είναι η αιτία θανάτου του – Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Σήφης Βαλυράκης: Ποια είναι η αιτία θανάτου του – Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγριας αναφέρει επίσης στο πόρισμά του ότι συνεπακόλουθο ήταν ο πνιγμός, ενώ δεν διαπίστωσε να είχε υποστεί νωρίτερα έμφραγμα

Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις είναι η αιτία του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη ενώ ο ιατροδικαστής εντόπισε και κακώσεις στην πλάγια αριστερή πλευρά του λαιμού, το πιθανότερο από την προπέλα του πλοίου.

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγριας αναφέρει επίσης στο πόρισμά του ότι συνεπακόλουθο ήταν ο πνιγμός, ενώ δεν διαπίστωσε να είχε υποστεί νωρίτερα έμφραγμα. Όπως όλα δείχνουν ίσως από κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο να έπεσε στο νερό και η προπέλα να του προκάλεσε κακώσεις στο κεφάλι και στο λαιμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Κυριακής από το λιμενικό σώμα στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας κοντά στο μικρό νησί Πεζονήσι Ερέτριας.

Νωρίτερα, είχε εντοπιστεί το φουσκωτό σκάφος του προσαραγμένο κοντά στη νησίδα Ασπρονήσι. Η μηχανή του σκάφους δούλευε κανονικά, ενώ στο εσωτερικό του φουσκωτού βρίσκονταν δύο ψαροντούφεκα.

Ο άτυχος πολιτικός μετά την ανεύρεσή του παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στη συνέχεια η σορός μεταφέρθηκε στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, η οποία αναμένεται να γίνει σήμερα.

Γνώριζε την περιοχή

Υπενθυμίζεται πως η βάρκα που χρησιμοποιούσε ο 77χρονος εντοπίστηκε στη νησίδα Αγία Τριάδα απέναντι από το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το χειριστήριο ήταν σε θέση «πρόσω» ενώ λιμενικοί εξετάζουν μαρτυρίες, βάσει των οποίων πολίτες είδαν το σκάφος ακυβέρνητο να κάνει στροφές στο ίδιο σημείο. Οταν πλησίασαν στον χώρο όπου είχε προσαράξει, η προπέλα δεν λειτουργούσε και εξετάζεται το ενδεχόμενο να κτύπησε κάπου και έτσι να σταμάτησε.

Κάτοικοι της περιοχής έλεγαν πως ο Σήφης Βαλυράκης γνώριζε πολύ καλά το σημείο που συνήθιζε να πηγαίνει για ψαροντούφεκο. Ηταν μια αγαπημένη του συνήθεια όταν βρισκόταν στην εξοχική κατοικία του στην Ερέτρια.

Από τα ως τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι λιμενικοί δεν προκύπτει εμπλοκή δεύτερου σκάφους στο δυστύχημα.

Η κηδεία του Σήφη Βαλυράκη θα γίνει αύριο από το κοιμητήρια Παπάγου.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024