Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν
Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις είναι η αιτία του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη ενώ ο ιατροδικαστής εντόπισε και κακώσεις στην πλάγια αριστερή πλευρά του λαιμού, το πιθανότερο από την προπέλα του πλοίου.
Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγριας αναφέρει επίσης στο πόρισμά του ότι συνεπακόλουθο ήταν ο πνιγμός, ενώ δεν διαπίστωσε να είχε υποστεί νωρίτερα έμφραγμα. Όπως όλα δείχνουν ίσως από κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο να έπεσε στο νερό και η προπέλα να του προκάλεσε κακώσεις στο κεφάλι και στο λαιμό.
Υπενθυμίζεται ότι ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Κυριακής από το λιμενικό σώμα στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας κοντά στο μικρό νησί Πεζονήσι Ερέτριας.
Νωρίτερα, είχε εντοπιστεί το φουσκωτό σκάφος του προσαραγμένο κοντά στη νησίδα Ασπρονήσι. Η μηχανή του σκάφους δούλευε κανονικά, ενώ στο εσωτερικό του φουσκωτού βρίσκονταν δύο ψαροντούφεκα.
Ο άτυχος πολιτικός μετά την ανεύρεσή του παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στη συνέχεια η σορός μεταφέρθηκε στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, η οποία αναμένεται να γίνει σήμερα.
Γνώριζε την περιοχή
Υπενθυμίζεται πως η βάρκα που χρησιμοποιούσε ο 77χρονος εντοπίστηκε στη νησίδα Αγία Τριάδα απέναντι από το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το χειριστήριο ήταν σε θέση «πρόσω» ενώ λιμενικοί εξετάζουν μαρτυρίες, βάσει των οποίων πολίτες είδαν το σκάφος ακυβέρνητο να κάνει στροφές στο ίδιο σημείο. Οταν πλησίασαν στον χώρο όπου είχε προσαράξει, η προπέλα δεν λειτουργούσε και εξετάζεται το ενδεχόμενο να κτύπησε κάπου και έτσι να σταμάτησε.
Κάτοικοι της περιοχής έλεγαν πως ο Σήφης Βαλυράκης γνώριζε πολύ καλά το σημείο που συνήθιζε να πηγαίνει για ψαροντούφεκο. Ηταν μια αγαπημένη του συνήθεια όταν βρισκόταν στην εξοχική κατοικία του στην Ερέτρια.
Από τα ως τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι λιμενικοί δεν προκύπτει εμπλοκή δεύτερου σκάφους στο δυστύχημα.
Η κηδεία του Σήφη Βαλυράκη θα γίνει αύριο από το κοιμητήρια Παπάγου.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου